Nieuwbouw SDW woonlocatie Zuidwal uit de startblokken

STEENBERGEN – Nu de palen de grond in zijn geslagen, is de bouw van de nieuwe woonlocatie van SDW aan de Zuidwal in Steenbergen echt van start gegaan. Een moment waar de toekomstige bewoners, de zorginstelling en bouwbedrijf Aan de Stegge Roosendaal allemaal reikhalzend naar hebben uitgekeken. Op de nieuwe locatie  komen 34 mensen met een verstandelijke beperking te wonen.

,,De sloopwerkzaamheden waren al eerder begonnen, maar het slaan van de palen, voelde als een echte start van het nieuwbouwproject,” aldus SDW unitmanager Tjitske Pronk. ,,Met deze nieuwe woonlocatie krijgen we alle noodzakelijke voorzieningen in Steenbergen op één locatie. Nu zijn deze nog verspreid over diverse locaties, zoals Oostdam en Vestinghlaan. Met de nieuwbouwlocatie is SDW klaar voor de toekomst én kunnen de bewoners prachtig wonen.”

Aan de Zuidwal krijgt SDW de beschikking over  twee groepswoningen voor elk acht bewoners. Daarnaast herbergt de locatie 18 appartementen waar de bewoners meer individueel ondersteund worden. Ook komt er een multifunctionele ruimte waar de dagbesteding georganiseerd wordt voor cliënten die niet meer buiten de woonlocatie hun daginvulling kunnen of willen ontvangen. De verwachting is dat het pand voor de zomer van 2017 wordt opgeleverd.