Nieuwbouw aan Westdam van start

STEENBERGEN – Binnen enkele weken gaat de bouw van zeven nieuwe eengezinswoningen van start op het nu nog braakliggende terrein aan de Westdam, waar voorheen het stadskantoor van de gemeente Steenbergen stond.

Voor de (starters)woningen zijn tot nu toe twee kopers gevonden, maar bij Maas Jacobs Vastgoed uit Zundert hebben ze er alle vertrouwen in dat – zeker als de bouw eenmaal is begonnen – ook de andere vijf huizen verkocht zullen worden. Mocht dat onverhoopt niet gebeuren, dan komen ze in eigendom van een belegger, aldus Ronald van Hooijdonk van Maas Jacobs.

Het bedrijf heeft overigens afgezien van het plan om ook aan de kant de Visserstraat nieuwbouw te plegen. Deze helft van het perceel blijft dus vooralsnog eigendom van de gemeente. Op de locatie aan de Westdam worden inmiddels de eerste voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd, over één à twee weken neemt het bouwproces daadwerkelijk een aanvang en op 8 juli staat een officieel startmoment gepland.

De rijtjeshuizen – met drie slaapkamers en een vaste trap naar de zolderverdieping – worden via Helmig Makelaardij verkocht, de koopsommen zijn v.a. 169.750 euro, vrij op naam. ,,Een scherpe prijs die vooral starters op de woningmarkt zal aanspreken,”meent Van Hooijdonk. Belangstellenden kunnen ook in aanmerking komen voor een starterslening van de gemeente.

Tweekappers op Buiten de Veste

In samenwerking met collega-projectontwikkelaar Somnium werkt Maas Jacobs momenteel ook aan nieuwbouwplannen op Buiten de Veste, tussen de Oosthavendijk en het Bastion, waar de bedrijven – gefaseerd – in totaal twintig twee onder-één-kapwoningen willen realiseren. Van Hooijdonk: ,,De architect is druk bezig met twee verschillende ontwerpen, die we deze zomer hopen te presenteren, zodat de verkoop kan worden opgestart.”

B en W hebben inmiddels hun goedkeuring gegeven aan een zogeheten reserveringsrecht voor het benodigde, ± 5100 vierkante meter grote perceel, t.w.v. ruim 1 miljoen euro. Het college gaat bovendien een procedure in gang zetten om de bestemming van deze locatie uit te breiden van vrijstaand naar tweekappers.