Nieuw-Vossemeerse Kimberly Delhez trots op haar eerste thriller

NIEUW-VOSSEMEER – Kimberly Delhez stuurde haar eerste thriller in bij uitgeverij Boek Scout en ontving een positieve reactie. De uitgeverij geeft nu haar boek uit en daar is de 21-jarige leerling ‘Verzorgende IG’ best trots op. “De eerste reacties zijn heel positief. Via Whatsapp en SMS ontvang ik tal van berichtjes van lezers die enthousiast reageren. Ik ontving zelfs een leuke wenskaart van een echtpaar dat aangaf dat ze het boek met veel spanning en plezier hebben gelezen”, vertelt de jonge schrijfster.

De thriller ‘De Uitweg’ verhaalt de gebeurtenissen rond hoofdpersoon Michelle Kroon. Zij ontdekt hoe haar vriend voor de zoveelste keer is vreemd gegaan en is daar helemaal klaar mee. De vrouw koopt een perceel grond waar vroeger een levendige camping op werd geëxploiteerd. Een vervallen huis, wat oude gebouwen en vooral ook een mysterieuze molen zorgen voor de juiste sfeer en wanneer de hoofdpersoon besluit om de voormalige camping nieuw leven in te blazen blijkt van alles mis te gaan. De gebeurtenissen ontwikkelen zich tot een spannend verhaal.

Verzonnen verhaal

“Het boek is niet autobiografisch, maar gewoon een fictief verhaal. Wel heb ik de omgeving van de camping en het terrein zelf gebaseerd op een camping in Huijbergen waar ik aan de tijd bij mijn opa Wim en oma Toos heel wat heerlijke herinneringen heb over gehouden. Tot mijn elfde jaar kwam ik vaak bij hen en trok ik veel op met neef Michael en nicht Charelle. Opa en oma hebben al die jaren een fantastisch plekje op de camping gehad. De taferelen van toen heb ik in het verhaal verwerkt. De gebeurtenissen zijn verzonnen”, zo licht de debuterende schrijfster haar boek toe.

Positieve reactie

Kimberly Delhez geeft aan dat het schrijven van verhalen haar veel voldoening geeft. “Maar ook rust in mijn hoofd. Ik heb in het verleden best veel meegemaakt en maakte een moeilijke tijd door. Ook nu heb ik daar nog wel last van, al heb ik ontdekt dat ik van schrijven rustig wordt. Het benaderen van een uitgever met mijn eerste boek vond ik best spannend. Ik heb dat ook lang uitgesteld, omdat ik opzag tegen mogelijke kritiek. Het was daarom ook geweldig dat uitgever Boek Scout positief reageerde op mijn inzending en dat ze het boek wilden uitgeven”.

Te koop  

‘De Uitweg’ is op verschillende manieren verkrijgbaar. Het is te koop bij Boekhandel Vermeulen en bij Primera De Gilles. Het kan ook rechtstreeks worden besteld bij de schrijfster zelf en is dan ook nog verkrijgbaar via de uitgever. “Ik ben al bezig met mijn volgende boek. Dat wordt overigens nog wat heftiger”, aldus de debutante. Ze schreef 3 jaar over haar eerste boek – “ik schreef het zonder tijdsdruk” – maar is van plan om de tweede thriller sneller af te ronden.