Nieuw-Vossemeer kijkt terug op warme ontvangst van Sint Nicolaas

NIEUW-VOSSEMEER – Sinterklaas krijgt traditioneel in het dorp van Merijntje Gijzen altijd een hartelijk onthaal. En ook dit jaar kunnen de inwoners terugkijken op een geslaagde intocht van de Sint. Die voer met zijn Pieten afgelopen zondag het werkhaventje in. Schipper Van de Kasteele zorgde er voor dat Sint Nicolaas keurig op tijd arriveerde. Wethouder Cor van Geel verwelkomde de goedheiligman officieel.

Harmonie Semper Crescendo blies tijdens deze intocht sfeervolle deuntjes en begeleidde de stoet belangstellenden vanaf De Hoogte naar de haven en vervolgens vooruit lopend op de koets met de Sint terug naar De Vossenburcht, waar een bijzondere feestmiddag op het programma stond. Eerst echter werd halt gemaakt bij verzorgingshuis De Vossemeren. Hier bracht de goedheiligman na de muzikale aubade van de harmonie een bezoekje aan de bewoners.

Feest met muziek, dans en cadeautjes

In de Vossenburcht klopten de harten van de daar verzamelde kinderen vol spanning. Zou de goede Sint wel komen was niet langer de vraag, maar wanneer. Gelukkig viel het wachten op zijn komst mee en eenmaal gearriveerd gaven de Pieten het startsein voor een geslaagde middag. Centraal stond het 40-jarig jubileum van de Sint. Prachtige jaren, met maar liefst 32 jaarlijkse intochten in Nieuw-Vossemeer. Het werd een waar feest waarop alle kinderen bij Sinterklaas werden geroepen om een leuk cadeautje in ontvangst te kunnen nemen. ‘De Vosseblaozers’ zorgden ondertussen voor de muzikale begeleiding van de dansende Pieten.

Lof en dank

Na de afsluiting in de Vossenburcht tafelden de Sint en zijn gevolg nog gezellig na met de leden van het organiserend comité. Hierbij werden herinneringen opgehaald en kregen de Sint en alle Pietermannen de verdiende lof en dank toegezwaaid.   

Foto’s: Niek Perdaems ©2017 – met dank ook aan Jos van Treijen