Nieuw-Vossemeer aan de wandel

NIEUW-VOSSEMEER – Met zo’n 160 deelnemers is gisteren de avondwandelvierdaagse in Nieuw-Vossemeer van start gegaan.

Het aantal wandelaars stemt de organiserende buurtvereniging Boerengors uitermate tevreden. Ook vanavond kan er nog worden ingeschreven en uit ervaring weet bestuurslid Adriënne de Jong dat er dan altijd nog meer lopers bij komen, toch zeker als het weer een beetje meezit.

Daar ziet het voor vandaag weliswaar nog niet echt naar uit, maar wie nu op stap gaat, kan er volgens de voorspellingen op rekenen dat het morgen- en donderdagavond heerlijk is om een wandeling van vijf of tien kilometer in Nieuw-Vossemeer en omgeving te maken.

Niet alleen de grote belangstelling, maar ook de medewerking van zo’n twintig vrijwilligers is reden tot tevredenheid bij Boerengors. ,,Over zoveel hulp mogen we zeker niet mopperen. Leden van de buurtvereniging, maar ook vrienden en familieleden, helpen bij de inschrijving, het uitdelen van snoepjes en als verkeersregelaars.’’

Donderdag, op de slotavond van de vierdaagse, komen alle deelnemers van de beide afstanden aan het einde van hun tocht samen op het pleintje bij de oude brandweerkazerne aan de Kreek, waar de bloemenhulde plaatsvindt en het laatste stuk richting De Vossenburcht wordt ingezet. In het gemeenschapshuis krijgen de wandelaars hun welverdiende medaille uitgereikt. 

Foto's Tiny van Tillo