Nieuw viaduct in het westland als scherprechter in de Pijl

STEENBERGEN / NIEUW-VOSSEMEER – De 17-jarige Bram Welten uit Moergestel heeft vanavond de openingsetappe van de Westbrabantse Pij gewonnen. De eerste wedstrijd bracht de renners van Steenbergen naar Nieuw-Vossemeer, maar dan met een behoorlijke omweg, want de rit ging over een afstand van 95 kilometer.

Achter de winnaar eindigde Stefan Kreder uit Sint Willebrord op de tweede plaats, Gilles van de Auwera uit het Belgische Geel eindigde als derde.

Welten toonde zich content met de tijd van 2:16:20 waarin hij finishte, op de Hoogte in Nieuw-Vossemeer. ,,Ik had in het begin het idee niet helemaal alles te kunnen geven. Tot ik bij die laatste brug besloot dat het mooier was om in mijn eentje over de finish te komen in plaats met de hele groep, dus daar ging ik. Ik ben tevreden over het resultaat.”

De ‘brug’ waar Welten op doelde betrof overigens het nieuwe, pas voor verkeer opengestelde viaduct van de Westlandse Langeweg over de A4.

Ook de organisatie kijkt tevreden terug op de start van het driedaagse wielerevenement voor junioren. Een valpartij daargelaten, ‘maar ook die horen er nu eenmaal bij’, stelde secretaris Elien Slokkers na afloop.  ,,De Westbrabantse Pijl is voor de meeste deelnemers namelijk de eerste echte grote, meerdaagse wedstrijd. Je ziet ze gelijk strijden.’’ Kleine ongelukjes zijn dan onvermijdelijk.