Nieuw seizoen Fietsclub 55+ gaat beginnen

STEENBERGEN – Na een lange winter heeft het vroege voorjaarszonnetje het effect van een lokroep. Bloemen barsten uit hun bollen, vogels gaan in volle voorbereiding voor het broedseizoen en de mens trekt erop uit. Het is het moment waarop de ruim dertig leden van de Fietsclub 55+  uit Steenbergen hun, al dan niet elektrisch aangedreven, tweewieler uit de schuur halen voor de allereerste fietstocht van het jaar. Op donderdag 11 april gaat de club rustig van start met een tochtje richting Halsteren. Wie daar wat voor voelt, is om 13.00 van harte welkom aan de Geert Vinckestraat/Strieniusplein.

Belangstellenden zijn van harte welkom om aan te sluiten. Wie het na een paar keer proberen leuk blijft vinden, kan voor een bedrag van vijf euro lid worden van de Fietsclub 55+. Dat is natuurlijk geen geld en dat heeft vooral te maken met de simpele structuur die de sportieve senioren hanteren. Zo heeft men een broertje-dood aan vergaderen. Dat kost namelijk alleen maar tijd die men liever samen fietsend doorbrengt in het West-Brabantse landschap. Om die reden heeft de club geen bestuur, geen reglementen en geen uitgebreid activiteitenprogramma. Dat gaat al vijfendertig jaar prima en fietsgenoten Jaap Driessen en Jan Tiberius hopen dat er nog tientallen jaren én leden bij komen.

Fietsen is gezond

Het feit dat een groot deel van de leden tachtig jaar of ouder is, geeft volgens Driessen wel aan “dat fietsen een hele gezonde bezigheid is”. De oprichter van de club, Piet van Treijen, is al fietsende de honderd zelfs gepasseerd.
Tijdens de buitenfietsmaanden vertrekt de groep iedere donderdag om 13.00 uur vanaf het Strieniusplein voor een mooie route van ongeveer 40 kilometer door de West-Brabantse polders. Gemoedelijkheid voert het peloton aan. “We hebben het grote geluk dat er vier autobedrijven zijn (AutoKar, Ford Iriks, Schadebedrijf Heijmans en Autoschade van Gils – red.) die om beurten een voertuig beschikbaar stellen dat als bezem- en EHBO wagen dient. Piet van der Linden regelt dat al jaren naar volle tevredenheid. Zowel op de bedrijven als op Piet, zijn we dan ook erg zuinig,” benadrukt Jaap Driessen.

Moedig

Veel van de 55-plussers beschikken inmiddels over een elektrische fiets. “Maar zolang niet iedereen elektrisch rijdt, passen we de snelheid aan aan de gewone fiets,” aldus Driessen die zelf ook nog alles op eigen kracht doet. Jan Tiberius fietst over het algemeen voorop. “Dat is best moedig, want hij vangt er behoorlijk wat wind,” vertelt Jaap. De aanvoerder zelf heeft er wel een verklaring voor: “Ik ben op de fiets geboren,” lacht hij.

Wie meer informatie wil over de Fietsclub 55+ kan contact opnemen met Jan Tiberius tel (0167) 565779.

Het samen fietsen door het Brabantse land is volgens clublid Jaap Driessen een genoeglijke bezigheid.
Jan Tiberius voert het peloton 55+-fietsers over het algemeen aan. De lengte van de routes is dusdanig dat het voor iedereen goed te doen is.

Foto: Dasja Abresch © Steenbergse Courant
Door: Dasja Abresch