Nieuw initiatief op de Welberg: Smakelijke toekomst voor voedselbos ’t Landje

WELBERG – Yvonne Markestein en Bart Mangnus kunnen niet wachten tot zij hun eerste, zelf geteelde pawpaw-vruchten, szechuan pepers en pecannoten kunnen oogsten. Dat klinkt exotisch, maar het valt mee. De planten die de vrucht gaan dragen, groeien namelijk gewoon aan de Groenedijk op de Welberg. Hier bewerken Yvonne en Bart sinds kort hun eigen voedselbos waar ook appels, peren, pruimen en bessen vandaan zullen komen. Meer dan vijfendertig soorten vruchtdragende bomen en struiken telt de bosstrook inmiddels en dat zullen er nog veel meer worden. Of het allemaal gaat lukken, is afwachten. “Veel meer dan kijken wat het wordt, kun je niet doen,” aldus het duo. Ze zullen voor belangstellenden rondleidingen verzorgen.
Voor meer informatie of een rondleiding: yvonne.markestein@gmail.com of bart@gdkr.nl

Foto: Bart Mangnus en Yvonne Markestein richtten aan de Groenedijk op de Welberg voedselbos ’t Landje in.
Foto: Dasja Abresch © Steenbergse Courant

In de editie van Steenbergse Courant van deze vrijdag 9 april staat hierover een uitgebreid artikel door Dasja Abresch met meer informatie.
Word lid van Steenbergse Courant en ontvang de krant elke week in de bus. Daarnaast krijgt u de krant wanneer u dat wenst ook gratis digitaal toegestuurd.