Nieuw geluid van Sasso Montanari

STEENBERGEN – ‘Marc groet ’s morgens de dingen’ is de prikkelende titel van het bijzondere concert dat Sasso Montanari zondag 19 april ten beste gaat geven in de grote zaal van brede school Het Podium aan de Waterlinie, waar het Steenbergse kamerkoor een ander geluid van zichzelf laat horen dan het publiek tot nu toe gewend was.

Waar normaal gesproken nogal zwaar getinte klassieke werken uit lang vervlogen tijden de boventoon voeren bij Sasso Montanari, hebben dirigent Janno den Engelsman en de koorleden dit keer gekozen voor een repertoire dat uitstekend past bij deze tijd van het jaar, de lente.

De ondertitel van het concert luidt ‘muziek en gedichten uit de lage landen’, wat dus betekent dat het kamerkoor op noten gezette poëzie ten gehore zal brengen, van dichters en componisten als Joost van den Vondenl, Guido Gezelle, Albert de Klerk, Joop Voorn, Joh. Stalpaert van der Wielen, Ivo de Wijs en niet te vergeten Paul van Ostaijen, schrijver van ‘Marc groet ’s morgens de dingen’.

Koor hoopt een groter en breder publiek aan te spreken

Sasso Montanari zingt a capella en met pianobegeleiding, een gitarist verzorgt enkele intermezzo’s en de Steenbergse acteur Jan Kruyk declameert ook nog een aantal gedichten. Met dit gevarieerde programma en de combinatie van zang- en dichtkunst, hoopt het kamerkoor een groter en ook breder publiek aan te spreken.

Aan de toegangsprijs van het concert kan het zeker niet liggen, want die is gratis, al worden vrijwillige bijdragen van de bezoekers zeer op prijs gesteld.

Belangstellenden zijn komende zondag vanaf 14.45 uur welkom op het voornoemde adres. Voor aanvang van de uitvoering – die om 15.30 uur begint –  zijn koffie en thee verkrijgbaar, na afloop kan er onder het genot van een drankje worden nagepraat over het optreden. Consumpties zijn voor eenieders eigen rekening.

In de foyer van het schoolgebouw, sinds kort de vaste repetitieplek van het kamerkoor, is ook Bibliotheek Het Markiezaat aanwezig om dichtbundels onder de aandacht van de concertgangers te brengen.