Nieuw clubgebouw voor Diomedon

STEENBERGEN – Het zomerseizoen mag dan achter de rug zijn, bij sv Diomedon hoeven ze ook van de winter niet stil te zitten. Integendeel zelfs, want de sportvereniging is onlangs verblijd met een nieuw onderkomen, dat echter nog wel flink opgeknapt moet worden om vanaf volgend voorjaar dienst te gaan doen als nieuw clubhuis.

Daarvoor hebben ze bij Diomedon de afgelopen jaren hard gespaard. Zo werd de opbrengst van meerdere loterijen zorgvuldig opzij gelegd, maar gaandeweg bleek dat het financieel gezien schier onmogelijk zou zijn om complete nieuwbouw te plegen.

De gemeente Steenbergen bood uitkomst en stelde een aantal units beschikbaar die voorheen in gebruik waren bij de Kruislandse Zonnebergschool. Voor het verhuizen hiervan moest Diomedon niettemin nog altijd een bedrag van 20.000 euro neertellen en ook de verdere werkzaamheden aan het gebouw vergt nog eens een investering van 20.000 euro.

Het nieuwe thuishonk krijgt een vergaderruimte, een krachthonk om ook bij slecht weer in te kunnen trainen, een kantoor- en een keukenruimte. Ook moet de in- en uitgang worden verplaatst naar de kant van de sintelbaan en het sportveld van Diomedon. Tegelijkertijd neemt de club haar oude thuisbasis stevig onder handen.

Daar kan nu o.a. de opslag van (wedstrijd)materialen worden uitgebreid. Bovendien hoopt de vereniging deze winter de buitenverlichting rondom de sportaccommodatie te kunnen vervangen. Werk genoeg dus. Bij aanvang van het nieuwe wedstrijdseizoen – begin april 2016 – verwacht men helemaal klaar te zijn.