Nieuw bestuur RPS aangetreden

STEENBERGEN – Tijdens de maandagavond gehouden ledenvergadering van Retail Platform Steenbergen (RPS) in De Keuning nam het RPS afscheid van penningmeester Olav de Vriend (Novo Consilium). Ook trad een nieuw bestuur aan. Dat is nog op zoek naar een nieuwe voorzitter en wordt daarom tot de lente van 2020 voorlopig geleid door de huidig voorzitter Kees de Bruin.

Naast hem hebben in het nieuwe RPS bestuur zitting: Dirk-Jan van Weezel, havenmeester, Kristien Aerts van Aerts Leimena Advocaten, Laura de Ron van Shoetime, Martin Achterberg van Albert Heijn Achterberg, Michiel de Doelder van de Moor Optiek, Mikhayla van Holten van Marskramer Steenbergen en Viënna de Koning van De Keuning.
Tijdens de bijeenkomst werd maandagavond door centrummanager en ‘Kwartiermaker’ Maikel Gijzen het RPS 2.0 gepresenteerd. Thema’s in zijn presentatie vormden de kernbegrippen ‘Versterken’, ‘Verbreden’ en ‘Vernieuwen’. Dat is de doelstelling van het nieuwe bestuur. “We zijn de afgelopen periode actief aan de slag gegaan om te ontdekken waar de energie zit. Zonder toekomstbestendig bestuur kan de kwaliteit van Stadshart Steenbergen niet gewaarborgd worden. Het nieuwe bestuur is breed gedragen en bestaat uit ondernemers vanuit winkeliers, horeca en dienstverlening. Het gaat om de verbinding tussen deze drie, die samen voor een totaalbeleving kunnen zorgen. Een sterk RPS-bestuur is een sterkere gesprekspartner met gemeente Steenbergen. Het nieuwe bestuur kan aan de slag met de verdere professionalisering van haar agenda en het bepalen van de gewenste koers”.

Politiewerk

Ook gaf wijkagent Jack Ambags een presentatie over het politiewerk met accenten op winkeldiefstal en preventie. Opvallend daarbij waren getallen over de inzet van politie in dit gebied. Op het hoogtepunt jaren geleden telde het politiekorps in Steenbergen nog 34 agenten. Nu is er slechts  1 FTE wijkagent beschikbaar voor het hele gebied van Putte tot Willemstad. Dit zorgt ervoor dat er nagenoeg geen tijd is om te reageren op diefstallen en inbraken.