Niet vergeten: Morgenmiddag is ‘Het Vergeten Festival’

STEENBERGEN – De werkgroep Dementievriendelijke Gemeente Steenbergen (DVG) organiseert morgen, zaterdag 22 juni, ‘Het Vergeten Festival’. Dit vindt plaats in het Cromwiel tussen 12:00 en 16:00 uur. Er is een fors programma samengesteld.

De middag belooft informatie maar ook ontspanning voor mensen met dementie en hun mantelzorgers en familieleden. Maar ook voor iedereen die meer wil weten of dementie.
Tijdens het festival geven casemanagers dementie, cliëntondersteuners en wijkzusters antwoord op vragen van belangstellenden. Ook Steunpunt Mantelzorg en de Alzheimerstichting zijn aanwezig.
Het festival wordt om 12:00 uur geopend. Voor bezoekers die zich hiervoor hebben opgegeven start een bijzonder ervaring met een Virtual Reality bril. Zij kunnen ervaren waar mensen met dementie dagelijks tegenaan lopen en hoe de omgeving op hen reageert.

Doorlopende activiteiten

Vanaf 12:30 uur zorgen de KannieMeerMeisjes Vergeetmenietjes doorlopend voor amusement. Er is een proeverij bij de firma Kommers, de leverancier van koelverse maaltijden die de klanten van de maaltijdendienst in deze regio krijgen bezorgd. Daarnaast is er muziek van  Sjerrie Denz, zijn er kinderactiviteiten en worden workshops gegeven. Van 13:30 – 14:15 uur geeft Annie Funk de workshop ‘Bewegen op Muziek’.
Aansluitend tot 15:00 uur wordt door Fia Traets en Conny Huijsmans de workshop ‘Voorkom dat u valt’ gegeven.

Zang met Jukebox Daisy

Tussen 15:00 en 15:45 uur wordt er samen gezongen met ‘Jukebox Daisy’. Dit is veelal extra plezierig voor mensen met dementie, zorgt voor een herkenning en is ook leuk voor ieder die van zingen houdt. Om 16:00 uur wordt de middag afgesloten. Dan is ook de trekking voor de boodschappentas ‘Vergeten Producten’, die is gesponsord door Albert Heijn Achterberg.

Begrip en kennis

Naast de werkgroep DVG werken WijZijn Steenbergen, tanteLouise, Alzheimer West-Brabant, Dementienetwerk West-Brabant, bibliotheek, Ouderenbonden en Gemeente Steenbergen bij dit festival. Doel is om kennis, kunde en begrip te verspreiden over en voor mensen met dementie.