Niemand aan het roer in Steenbergse jachthaven

STEENBERGEN – De jachthaven in Steenbergen heeft momenteel geen beheerder. Per 31 december liep namelijk de tijdelijke beheersovereenkomst met jachthaven De Schapenput uit De Heen af en hoewel de gemeente half vorig jaar al een erfpachtovereenkomst voor de komende dertig jaar met deze onderneming sloot, blijkt dit belangrijke document niet op 1 januari bij de notaris gepasseerd te zijn.

Dat was wel degelijk de bedoeling, maar in de tweede helft van 2015 ontstonden er blijkbaar een aantal meningsverschillen tussen de gemeente en De Schapenput, die tot op de dag van vandaag nog niet zijn opgelost. Ondertussen wordt het havengebied voor een aardig kapitaaltje opgeknapt en de jachthaven zelf om te beginnen van nieuwe damwanden voorzien.

Havenmeester Dirk-Jan van Weezel: ,,Waar het ons om gaat is heel simpel; wij willen de Steenbergse jachthaven graag exploiteren volgens de afspraken zoals gemaakt bij de aanbesteding, die wij hebben gewonnen. Niet meer en niet minder.''

,,Toen de gemeente later tot de conclusie kwam dat er een nieuwe damwand moest worden geplaatst, werden wij echter ineens met afwijkende regels geconfronteerd, die het voor ons onmogelijk maken om de jachthaven goed te kunnen beheren. Daarnaast bestaat nu al weer het risico, dat de werkzaamheden niet vóór het nieuwe vaarseizoen zijn afgerond. Desalniettemin hopen en vertrouwen wij erop alsnog op korte termijn met de gemeente tot een definitief akkoord te komen.’’

‘We verwachten de verschillen van inzicht op korte termijn met elkaar op te kunnen lossen’, zo luidt ook de reactie van wethouder Petra Lepolder.