Negen leerlingen strijden om Steenbergs voorleeskampioenschap

STEENBERGEN – De voorleeskampioenen van negen basisscholen uit de gemeente Steenbergen doen zaterdag 18 januari mee aan de lokale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. De strijd om het Steenbergs voorleeskampioenschap voltrekt zich vanaf 14.30 uur in de vestiging van bibliotheek Het Markiezaat aan de Blauwstraat.

De presentatie is in handen van Kindertheater Len Copal en de jury bestaat uit Pepijn Vermunt (eigenaar van Music&More en presentator van SLOS TV), Ingrid de Graaf (coördinator Jeugdbibliotheekwerk van bibliotheek Het Markiezaat) en Robin Dijkshoorn (winnares van de lokale voorronde van 2013).

De deelnemende kinderen zijn Tim Saarloos (Groen van Prinsterer, Dinteloord), Tanne van Kempen (Merijntje, Nieuw-Vossemeer), Emma van de Graaff (Fatima, De Heen), Tannee van Eekelen (Zonneberg, Kruisland), Lise de Groen (Pius X, Welberg), Esperanza Blanker (Petrus en Paulus, Dinteloord). Isa Hopmans (Nieuwe Veste, Steenbergen), Ziggy Adamo (Gummarus, Steenbergen) en Lisa de Hoog (Maria Regina, Steenbergen). Zij lezen onder andere voor uit boeken van Jacques Vriens, Francine Oomen en Carrie Slee.

Vorig jaar won Robin Dijkshoorn de Steenbergse voorleeswedstrijd, nu maakt zij deel uit van de jury die haar opvolg(st)er aanwijst.