Negen dweilbands present op Dweil-festival

STEENBERGEN – De dweilbands ’t Wor Niks en De Drie Kwartjes hebben de handen ineengeslagen voor de organisatie van het vierde ‘Dweil Meej Mijn Deur Strienestad-festival’. Dat wordt aanstaande zaterdagavond 27 januari gehouden in café D’n Overkant en in café Buddha’s.

Op het dweilfestival zullen 9 dweilbandjes present zijn. Naast ’t Wor Niks en De Drie Kwartjes zijn dat D’n Dweilberg uit Welberg, Effe d’r Neffe, De Primeuren en Toeternietoe uit Steenbergen, De Vosseblaozers uit Nieuw-Vossemeer, T’oonladders Zat uit Dinteloord en de Vogelmuzikanten uit Oud-Gastel. Zij spelen om beurten in beide cafés. Vanuit Buddha’s geven De Drie Kwartjes met het thema ‘Neuzenbal’een knipoog richting ’t Krabbegat, maar verwijzen ze vooral naar de carnavalskraker van uitbater Peter Jongenelen. Die zal zijn nummer deze avond zeker ten gehore brengen.

Glamping op de Kemping

’t Wor Niks heeft een ander thema: ,,’t is gin glamping meej ’t Wor Niks op de kemping”. Zij hebben in D’n Overkant een ware camping geopend en zullen een passend activiteitenprogramma brengen met onder andere een bingo.

Door de samenwerking hopen de organiserende dweilbandjes twee doelen te bereiken: meer feestvierders op hun festival en meteen ook een ontlasting voor de bouwclubs en dweilbands, die voorafgaand aan de carnaval een drukke agenda hebben met tal van activiteiten. Voor de deelnemende dweilbands is het ook leuker: zij krijgen de gelegenheid om twee maal te spelen in twee verschillende cafés.

Archieffoto's van vorig dweilfestival: ©2017 Thomas Weezenbeek