‘Nederpop aan de Dintel’ laat Dinteloord bruisen van creatieve kunstzinnigheid

DINTELOORD – Op initiatief van popkoor ‘Nederpop aan de Dintel’ en dankzij de enthousiaste medewerking van vele eigenaren en gebruikers van locaties rondom de kreek en aan het Raadhuisplein, werd vanmiddag op veler verzoek de tweede Dinteloordse Kunst- en crearoute georganiseerd. In tegenstelling tot de vorige editie in 2015, liet het mooie weer het deze keer niet afweten en werden alle, uitsluitend door lokale kunstenaars vervaardigde, pronkstukken letterlijk in het zonnetje gezet.

Tien jaar na de feestelijke viering van het 400 jarig bestaan van het plaatsje aan de Dintel, ontving in 2015 iedere lokale vereniging het verzoek een bijdrage te leveren aan de organisatie van activiteiten in het Dinteloordse centrum. Zo ook popkoor ‘Nederpop aan de Dintel’.

Idee tijdens de strijk geboren

“Dit verzoek viel destijds wat ‘ongelukkig’ samen met de viering van het tienjarig bestaan van ons koor, waardoor alle aandacht was gevestigd op ons lustrumoptreden in Frankrijk en ons verblijf in ‘Les Fauveaux’, chambres d’Hôtes van voormalig Dinteloorders Piet en Wil van de Hout”, vertelt koorlid en medeorganisator Mar Hazelzet. Heel even zag het ernaar uit dat er hierdoor geen inspiratie meer was voor de organisatie van nog een activiteit. “Tot ik, tijdens het strijken, luisterde naar een radio-uitzending waarin aandacht werd besteed aan een kunst- en crearoute die ergens werd georganiseerd. Zo is op de valreep het idee voor de Dinteloordse variant geboren en zijn wij heel blij dit voor de tweede maal te mogen organiseren.”

Bewuste keuze

Het om de twee jaar organiseren van de route is een bewuste keuze. “Een goede organisatie vergt behoorlijk wat van onze koorleden. Bovendien krijgen de kunstenaars hierdoor meer tijd om mooie nieuwe kunstwerken te produceren.” Het overzicht van de in totaal 73 deelnemende kunstenaars in de leeftijdscategorie van 5 tot 80 jaar en de bijbehorende locaties kon door de bezoekers worden opgehaald in het dorpshuis. Hier kon vervolgens, na het nuttigen van een kopje koffie en een punt, door de koorleden zelfgebakken, appeltaart van start worden gegaan met het bezichtigen van al het moois.

Door Mascha Diaz ©Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl