Nederlandse toprenners rijden door Kruisland en Steenbergen

STEENBERGEN – Ook vandaag konden wielrenliefhebbers op gemeentelijke bodem een handvol tellen live genieten van de Nederlandse toptalenten die over het asfalt raasden. Renners als Tom Dumoulin, Niki Terpstra, Dylan Groenewegen, Jos van Emden, Robert Geesink, Bauke Mollema, Sam Oomen en Wilco Kelderman schoten voorbij, gehelmd en bebrild, maar voor de echte kenners zeker nog herkenbaar.

Vanochtend om 10:15 uur klonk in Nispen het startschot voor de wegwedstrijd die de kampioen van Nederland 2018 gaat bepalen. De renners spoedden zich richting Kruisland waar ze om 10:37 doorheen schoten richting Steenbergen. Hier arriveerden de toppers om 10:49 uur om vervolgens vijf minuten later via Krommeweg en Molenweg op de Franseweg te arriveren.

Via Moerstraatseweg, Moerstraten, Heele en Heimolen schieten de renners richting Hoogerheide. Hier zal na een rit van 45 kilometer de finale worden gereden, want ook deze wegwedstrijd wordt net als gisteren bij de vrouwen en beloften afgesloten met een 11 kilometer lange ronde. De strijders hebben dan een parcours bereden met klinkers, kinderkoppen en asfalt, waaronder ook ons lokale wegdek. De finish wordt verwacht om 15:24 uur.

Bijzondere supporters

Langs het parcours dat door Steenbergen liep stonden toch wel veel meer belangstellenden opgesteld om de renners voorbij te zien schieten dan gisteren het geval was. Zo ook de familie Bastiaanse – Gérard, dochter Judith en echtgenote An – die hier stonden met een bijzondere reden.

In de Trek Ploegleiders wagen reed namelijk zoon en kleinzoon Jesper mee. De 15-jarige geluksvogel is namelijk de zoon van ploegleider Steven de Jongh en hij mocht dit kampioenschap op een bijzondere manier meemaken. Opa Gérard had voor het tweetal een herkenningsbordje gemaakt en aangegeven dat ze bij ‘de Cuul’ zouden staan. Hij hoopte dat ze in alle snelheid zouden worden opgemerkt. Dat was gelukkig geen ijdele hoop, vrolijk claxonnerend stoof het tweetal voorbij. Dat bezorgde ook oma An een extra brede glimlach. “Ik ben speciaal voor Jesper meegekomen. Tom Dumoulin, wie is dat? Reed die ook mee?”, grapt ze vrolijk. Grap of geen grap, haar eigen held heeft ze in elk geval wel gezien en daar was het haar om begonnen.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl