Nederland leest en bibliotheek Het Markiezaat leest mee

STEENBERGEN – DINTELOORD – Deze maand organiseren de bibliotheken in Nederland de grootste leescampagne:  ‘Nederland leest’. Hierbij staat het thema Robotica centraal. De bibliotheken geven tijdens deze campagne het boek ‘Ik, robot’ van Isaac Asimov cadeau. Vier weken lang leest heel Nederland hetzelfde boek en debatteert hierover.

Het boek is een futuristische raamvertelling rond hoofdpersoon Susan Calvin. Zij is een robotpsycholoog  die in het jaar 2057 terugblikt op haar leven. Aan de Nederland leest-editie van Ik, robot is een extra verhaal toegevoegd, dat Ronald Gip-hart samen met een echte robot schreef. Het boek wordt verstrekt zolang de voorraad strekt.

Schrijfcursus

Peter van der Graaf van schrijfcollectief Schrijven & Schrappen geeft de schrijfcursus Me Robot in de Bibliotheek Bergen op Zoom. Deelnemers zijn welkom op dinsdag 7, 14, 21 en 28 november van 19.30 tot 21.30 uur. Schrijfervaring  voor deze cursus is niet nodig.

De bibliotheek en RSG 't Rijks organiseren deze maand ook nog een debatmiddag rondom robotica. Dat gebeurt op woensdag 8 november van 15.00 tot 16.30 uur in de Bibliotheek Bergen op Zoom.

Workshop

En nog is het niet gedaan: Op zaterdag 4, 11, 18 en 25 november geven leden van Robotclub Robotics-CCFZ van 10.00 tot 16.00 uur demonstraties en een workshop Robots bouwen. Ook dit vindt plaats in de Bibliotheek Bergen op Zoom. De leden van deze club leggen haarfijn uit hoe het bouwen en programmeren van robots in zijn werk gaat. Ook kunnen belangstellenden zelf aan de slag met het bouwen van een robot aan de hand van een uitgebreide (elektronische) handleiding, 3D-geprinte materialen en elektronische componenten. Onder leiding van de roboteers van Robotics-CCFZ kunnen ze alles in elkaar zetten en programmeren. Meer informatie is te vinden op www.markiezaatsbibliotheken.nl. Wie deel wil nemen aan een van de activiteiten wordt gevraagd om zich vooraf opgeven via Activiteiten@markiezaatsbibliotheken.nl.