Natuurwerkdag in de Dintelse Gorzen

DINTELOORD – Natuurmonumenten organiseert op zaterdag 14 maart een ‘Natuurwerkdag’ in de Dintelse Gorzen. Het is een dag waarop Belangstellenden in het kader van ‘NL Doet’ de handen uit de mouwen steken en aan kleinschalig beheer doen.

Dat gebeurt onder leiding van een boswachter en de werkzaamheden bestaan bijvoorbeeld uit het knotten van wilgen en het verwijderen van jong boomopslag, waardoor het gebied open blijft.
De natuurwerkdag wordt gehouden tussen 9:30 en 13:00 uur. Aanmelden is noodzakelijk en kan via de website www.natuurmonumenten.nl/dintelsegorzen. Uiterlijk 9:00 uur verzamelen deelnemers zich bij de Dintelse Gorzen aan de Vlietdijk 2-4. Wie aan de Heense zijde parkeert dient rekening te houden met 10 minuten wachttijd bij de voetgangersbrug. Deelnemers wordt gevraag om zelf een lunchpakket en drinken mee te nemen. Laarzen zijn belangrijk, het gebied kan goed nat zijn en oude kleren zijn een goede suggestie. Deelnemers moeten goed ter been zijn en beschikken over een goede conditie. Een verre kijker meenemen is eveneens een goed idee.