Natuurspeelbos Nieuw-Vossemeer vanavond in finale Dorpenderby

NIEUW-VOSSEMEER – Het Vossebos, het speel- en trimbos dat op initiatief van de Dorpsraad is aangelegd in Nieuw-Vossemeer, dingt vanavond in de finale van de Brabantse Dorpenderby mee naar de drie hoofdprijzen van 25.000, 12.500 en 7500 euro. De ontknoping is live op televisie te volgen bij Omroep Brabant, het programma begint om 20.00 uur.

Als finalist heeft de Nieuw-Vossemeerse Dorpsraad sowieso al 10.000 euro ontvangen van de provincie Noord-Brabant, voor de uitvoering van de natuurlijke sport- en spelomgeving, gelegen aan de Veerweg (achter de Hoogte).

Op de negen winnende projecten kon het publiek de afgelopen tijd via internet zijn stem uitbrengen. Dat gebeurde in totaal zo’n 26.000 keer. Het Vossebos staat op de zesde plaats in de tussenstand, maar de vakjury moet haar favorieten nog bekend maken en ook vanavond kunnen de kijkers van de finale-uitzending nog mede bepalen hoe de Dorpenderby eindigt. Dat kan tussen 20.45 en 21.09 uur per telefoon en sms, waarna de prijswinnaars bekend worden gemaakt.

De Dorpsraad hoopt uiteraard op zoveel mogelijk steun van iedereen in de gemeente Steenbergen.