Nationale Keepersdag bij SC Welberg

WELBERG – SC Welberg verzorgt dinsdag 26 april, in samenwerking met Pro Goal, de Nationale Keepersdag 2016. Het programma staat onder leiding van Maarten Arts en Harald Wapenaar. Onder anderen de profkeepers Sergio Rochet (AZ), Robert Zwinkels (ADO Den Haag), Benjamin van Leer (Roda JC) en Filip Kurto (Excelsior) hebben hun aanwezigheid inmiddels toegezegd.

Maarten Arts is wereldwijd bekend vanwege de door hem ontwikkelde Pro Goal-methode, waarbij het ‘aanvallen van de bal’ centraal staat. In zijn periode als keeperstrainer bij FC Utrecht heeft hij Michel Vorm getraind volgens deze methode en hem laten groeien tot aan de selectie van het Nederlands elftal.

Het eerste gedeelte van de Nationale Keepersdag staat in het teken van wedstrijden, waarbij de jeugdige deelnemers strijden om de titel ‘beste jeugdkeeper van Nederland’. Na een gezamenlijke, gratis door SC Welberg aangeboden maaltijd wordt het programma vervolgd met een demonstratietraining, met één van de aanwezig beroepdoelmannen, die ook allemaal een onderdeel van het keepersvak behandelen tijdens hun trainingen met de jonge goalie’s.

Er hebben zich reeds 60 jeugdspelers opgegeven voor de Nationale Keepersdag bij SC Welberg, die zich gaat voltrekken op sportpark 't Zandbaantje, maar er is nog ruimte voor enkele deelnemers. Voor nadere informatie en aanmelding: www.uhlsportkeepers.nl of www.keepersscholen.nl

Alle deelnemers ontvangen een T-shirt van Uhlsport en ter herinnering ook een certificaat met daarop de handtekeningen van alle aanwezige profkeepers.