Nationaal record voor zwemtalent Rick Bulman

STEENBERGEN – Rick Bulman heeft afgelopen zondag het Nederlands record op de 50 meter schoolslag bij de 13-jarigen op zijn naam geschreven. Hij dook met een tijd van 30.71 ruim een seconden onder het oude record.

Het verbeteren van dit record was voor de jonge Steenbergse zwemmer een prestigekwestie geworden. Een week eerder overbrugde hij dezelfde afstand met dezelfde techniek – bij de Regionale Sprintkampioenschappen in Eindhoven – namelijk in 30.86 seconden.

Vanwege een verkeerd geplaatste keerwand, waardoor de baan 20 centimeter te kort bleek, werd zijn prestatie toen echter niet erkend.

Afgelopen zondag kreeg hij de kans om zich te revancheren, bij een zogeheten limietwedstrijd van zwemvereniging Hieronymus in het Roosendaalse zwembad De Stok. De 50 meter schoolslag werd speciaal voor dit doel aan het programma toegevoegd.

Rick’s teamgenoten Vincent, Jordy, Ronaldo en Nick toonden de ware teamspirit van ZC AquaDream; zij zwommen met hem mee, zodat de jeugdige Steenbergenaar zijn droom waar kon maken.