Nassaustadtocht trekt honderden wandelaars

STEENBERGEN – De stralende zon die vanmorgen bij het ochtendgloren aan de hemel stond, was het beste visitekaartje dat Wandelsportvereniging ‘De Blaar’ zich kon wensen voor haar Nassaustadtocht. Maar liefst 309 wandelaars meldden zich gedurende de dag bij het startbureau in de sportkantine aan de Seringenlaan.

Daar ontvingen zij een warm welkom van Bas Schuurman en Conny van Tilburg van de organiserende club. Evenals voorgaande edities van de tocht kon er gekozen worden uit vele afstanden variërend van 5 tot en met 40 kilometer. Een uitstekende training voor wie de vierdaagse van Nijmegen nog in het vooruitschiet heeft. Maar ook de voetgangers met een meer recreatieve inslag, genoten van de route die ‘De Blaar’ voor hen had uitgestippeld. Want dat ze genoten hadden, bleek wel uit de vele complimenten die de organisatie bij terugkeer op het sportpark mocht ontvangen.

De wandelingen voerden de deelnemers via de Welberg en achterlangs de Krabbenbossen in de richting van Moerstraten en Halsteren, afhankelijk van de gekozen afstand.  

Foto’s: Dasja Abresch©KijkopSteenbergen