Nar Wiedus in alle opzichten immaol in de wolleke

STEENBERGEN – Een hoogtepunt van jewelste was het weer, ’t Spel op de Mart, dat zich vanmiddag in hartje Strienestad voltrok, met Nar Wiedus in de hoofdrol. Tot zijn grote verrassing kreeg hij na afloop bij het Leutpeleis in de Kaaistraat ook nog eens een afscheidsfeestje aangeboden.

In ’t Spel op de Mart deed Nar Wiedus alle mogelijke moeite om écht ‘immaol in de wolleke’ te komen. De Mussenkoning wilde hem daarbij wel helpen. Vleugels brachten echter geen uitkomst, een groot kanon daarentegen wel. Dat wil zeggen: de nar vloog de lucht in en belandde hoog boven in de Gummaruskerk.

Jan Oorlog overwon zijn hoogtevrees en steeg met een luchtballon tot grote hoogte om Nar Wiedus weer veilig naar beneden te krijgen. Ondertussen hadden met name Prins Strienius V, de Deftige Flodder en het jeugdgevolg de nodige voorbereidingen getroffen om het 55-jarig bestaan van carnaval in Strienestad met alle bietboerkes en meerminnekes te vieren.

Die werden aan het eind van de spectaculaire openluchtvoorstelling allemaal getrakteerd op een lekkere muffin. Nar Wiedus kreeg op dat moment ook gezelschap van zijn ‘oude’ jeugdnarrekes, die hem meevoerden naar het Leutpeleis.

Daar had zich een flinke menigte verzameld om de nar, die er morgen na 11 + 1 jaar mee gaat stoppen, alvast toe te zingen uit te zwaaien. Iedereen kreeg ook de gelegenheid om hem persoonlijk de hand te schudden.