Nagenoeg volle bak bij eerste toneeluitvoering van Vrolijke Spelers

STEENBERGEN – Gisteravond ging "Pluizebol" in première, de toneeluitvoering die wordt gespeeld door De Vrolijke Spelers. Dit weekend op de planken in de theaterzaal van Myra Ceti aan de Wouwsestraat. De start was uitstekend, welhaast volle bak, op slechts een paar plaatsen na was de voorstelling uitverkocht.

En dat stimuleerde de spelers: Harry Augustijn (Dorus), Ria Uytdewilligen (echtgenote Hetty), Corrie Blommerde (schoonzus), Cees Rens (vader Dries), Henk Meeuwissen (Andries), Fien Cools (agente Van Dorenmalen), Ineke Lindeman (Pluis, het katje) en Leo van de Kar (verzekeringsagent Joop Koudijs). Zij bezorgden het publiek – waaronder ook wethouder Cor van Geel met echtgenote – een ontspannende avond.

Nog meer uitvoeringen

De Vrolijke Spelers hebben op deze locatie nog twee uitvoeringen: zaterdag en zondag. Dan zetten de spelers, gesteund door souffleurs Nel Verkaart en Jan Voorbraak, opnieuw hun beste beentje voor.

Regie is in handen van Ineke Lindeman. Jan Verkaart, Leo Vos, Harry Augustijn, Henk de Baat, Henk Meeuwissen en Wim Hasselmeijer verzorgden decorbouw, licht en geluid. De grime wordt verzorgd door Ria Uytdewilligen.

Na de voorstellingen in Steenbergen trekken De Vrolijke Spelers door West-Brabant. In totaal wordt een twintigtal voorstellingen gespeeld.

Foto's: Peter Vermeulen©Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl