Nachtbraken bij MJW De Klup

WELBERG – ,,Gaaf hoor wat jullie gaan doen, heel de nacht opblijven, ik zou het niet kunnen,’’ zei wethouder Petra Lepolder gisteravond bij de officiële opening van de jaarlijkse marathon van MJW De Klup, die alweer z’n 18de editie beleeft.

Met 21 kinderen – in de leeftijd van 8 t/m 13 jaar – begon het jeugdwerk om klokslag acht uur aan de doorwaakte nacht, waarvan het uitgebreide programma vanmiddag om twaalf uur wordt afgesloten, uiteraard met de bedoeling dat iedereen wakker moet blijven.

Dat leek de kinderen, van wie een groot aantal voor het eerst meedoet aan de marathon, overigens geen enkel probleem en er stonden – zowel binnen als buiten – meer dan genoeg activiteiten gepland om er ook daadwerkelijk voor te zorgen dat zij Klaas Vaak de baas kunnen blijven. Zoals een zeskamp met allerlei originele spelletjes, een speurtocht en een nachtelijke wandeling.

Allemaal in het teken van vrijdag de 13de, dus het beloofde ook nog eens griezelig gezellig te worden. Vannacht om vijf uur kregen de ‘nachtbrakers’ bezoek van ’t Frietkarreke, dat de activiteit mede sponsort, evenals Albert Heijn Achterberg, Sardonos Promoties en slijterij Veraart (voor de frisdrank wel te verstaan).

Om negen uur vanochtend gaan de kids ontbijten en degenen die de marathon tot de ‘laatste snik’ volhouden krijgen allerlei leuke cadeautjes mee naar huis, als beloning voor hun prestatie.

Foto John Nijssen©KijkopSteenbergen.nl