Naambord voor Kruislands Sint Jorispad

KRUISLAND – Naast de Georgiuskerk en door de tuin van deze kerk loopt het Sint Jorispad, dat is aangelegd als cultuurproject en dat wordt gesierd door een levensgrote sculptuur van Joris en de draak, vervaardigd uit cortenstaal. In april 2019 werd het pad feestelijk geopend en er zou nog een naambord worden geplaatst. Dat gebeurt nu deze vrijdag 23 april, de feestdag van Sint Joris.

Het naambord is naast de naam, ook voorzien van het logo dat de Kruislandse Marly Mulders destijds heeft ontworpen. Het komt nabij het informatiebord dat de historische en hedendaagse betekenis van Sint Joris beschrijft.
“Het sculptuur van Sint Joris en de draak is gemaakt door lokale ondernemer Frank Bogers. Het cultuurproject kostte ruim 30.000 euro en is ondersteund door verschillende co-financiers zoals het Coöperatiefonds van de Rabobank, het Dela Goededoelenfonds, gemeente Steenbergen, het Buurtcultuurfonds van Stadlander en verschillende lokale ondernemers. Twee jaar later is het een geliefd pad dat gelopen wordt en onderdeel uitmaakt van een looproute door het dorp Kruisland vanaf het schelpenpad aan de 1e Boutweg”, zo laat Claudia Koole weten.

‘De moeite waard om te stoppen’

Deze zomer wordt tevens een watertappunt geplaatst, georganiseerd door de dorpsraad Kruisland, vlakbij het informatiebord en het doorverwijzingsbord. “Dit alles maakt de plek meer toeristisch en de moeite waard om er te stoppen, om cultuurhistorische informatie op te nemen, een stukje te wandelen en de dorst te lessen in een beeldschoon stukje groenstrook van de Heilige Georgiuskerk, aan de Langeweg 2 in Kruisland. Op verzoek kan een kleine tentoonstelling over H.Georgius bezocht worden op de eerste verdieping in de kerk”, aldus Claudia Koole.

Foto: Het Sint Jorispad werd in april 2019 feestelijk geopend. (archieffoto Steenbergse Courant)