Naam gezocht voor uitkijktoren Fort Henricus

STEENBERGEN – Natuurmonumenten en gemeente Steenbergen roepen inwoners op om mee te denken over een naam voor de uitkijktoren op Fort Henricus.

De uitkijktoren past net als de tribune in de Steenbergse haven, de bunkertrap op het Benedensas en de steigers bij de Kruisbeek en de Mozesbrug op Fort de Roovere in het rijtje nieuwe blikvangers van de West Brabantse Waterlinie. Op 8 juni wordt de toren gepresenteerd aan oud-burgemeester Hoogendoorn – het was zijn afscheidscadeau in 2012 – en aan de inwoners van de gemeente Steenbergen. De toren heeft nog geen naam meegekregen, vandaar de oproep om hierover mee te denken. Wie een naam heeft bedacht wordt gevraagd deze vóór 28 mei in te sturen via uitkijktorenforthenricus@gemeentesteenbergen.nl. Het verzoek is om daarbij ook naam en contactgegevens te vermelden.

Open dag

Zaterdag 8 juni zijn belangstellenden welkom om het water, de cultuur, natuur en het erfgoed op de Brabantse Wal te komen beleven. Daartoe wordt een Open Dag gehouden op de forten van de West Brabantse Waterlinie: Fort Henricus bij Steenbergen en in Bergen op Zoom op de Waterschans, Fort de Roovere en het Ravelijn. Vanaf 11:00 uur zijn er uiteenlopende activiteiten voor jong en oud op het gebied van cultuur, natuur en erfgoed.