Na zomervakantie start facelift Havenkom Dinteloord

Dinteloord – Een toeristische trekpleister is de havenkom van Dinteloord op dit moment zeker niet. Bouwhekken, los gestorte klinkers, zakken zand en gele borden domineren het gebied. Maar, het is allemaal voor de goede zaak want direct na de zomer begint aannemer KWS met de werkzaamheden voor het project Herinrichting CentrumHaven Dinteloord.

Volgend jaar zomer varen de dagjesmensen een volledig vernieuwde havenkom binnen. Ook aan de wal is het dan aangenaam vertoeven. Deze week hebben de inwoners rondom de CentrumHaven een brief gekregen over de werkzaamheden. De MUZA-feesten worden vanwege de renovatie eenmalig naar het Raadhuisplein verplaatst.

 Eén gebied

De werkzaamheden zijn gepland na de zomervakantie van maandag 12 augustus tot en met vrijdag 4 oktober. De renovatie maakt deel uit van de Ruimtelijke Visie CentrumHaven Dinteloord die is gemaakt voor en door Dinteloorders. Met de opknap van de havenkom is het project CentrumHaven Dinteloord nog lang niet afgerond. In en om het gebied staan nog tal van grote en kleine verbeteringen op het programma. In 2021 zullen ook de Kreek en het Raadhuisplein opgeknapt worden. Het uiteindelijke doel is om haven en centrum beter op elkaar aan te laten sluiten zodat in de beleving van de mensen één gebied ontstaat.

Informatie

Omwonenden ontvangen tijdens de werkzaamheden regelmatig een brief met daarin alle details over de werkzaamheden, omleidingsroute en de eventuele hinder.  Daarnaast kunnen alle inwoners de ontwikkelingen volgen via de KWS App. Hierop plaatst KWS alle actuele informatie en kunnen inwoners vragen stellen. Ook worden wegafsluitingen en andere actuele informatie gedeeld met inwoners via de website en Facebook van de gemeente Steenbergen.