Afbeelding
vrijdag 9 oktober 2020, 13:30

Na teleurstellend resultaat Steenbergen 1 tegen Waarde nu thuiswedstrijd tegen Kruiningen

( door John Rommers )Waarde - Steenbergen     2-2De ene wedstrijd is de andere niet.Werd een week eerder nog vrij eenvoudig en met ruime cijfers gewonnen van v.v. Vrederust (7-1 overwinning) afgelopen zaterdag kwamen de blauw witten in en tegen een op papier zwakkere tegenstander niet verder dan een teleurstellend gelijk spel. Dat kan morgen wellicht worden rechtgezet in de thuiswedstrijd tegen Kruiningen.

In een troosteloze ambiance (vanwege de corona maatregelen zonder publiek en in een 1e helft waarin het constant regende) slaagden de spelers van oefenmeester Robin Borremans er niet in om het fysiek sterke Waarde te verslaan.En dat kwam vooral omdat de Steenbergse spelers (met alle respect: voetballend een stuk verder dan de tegenstander) die voetballende kwaliteiten niet op de juiste manier wisten uit te buiten.

Te laag tempo

Steenbergen hanteerde over de gehele wedstrijd gezien een veel te laag tempo, vaak juist de kracht van de blauw wit ploeg, waardoor de thuisploeg meestal te eenvoudig de in de vierde minuut van de 1e helft verkregen 1-0 voorsprong kon verdedigen.
Steenbergen had misschien wel 75% balbezit maar deed daar vooral in de eerste 45 minuten veel te weinig mee.
Daardoor ontstonden er gezien dat overwicht te weinig echte doelkansen, werden er van die kansen in het begin van de tweede helft wel twee benut, maar de overige scoringskansen werden of niet benut of onschadelijk gemaakt door de overigens uitstekende doelman van Waarde.

Thuisploeg Waarde mocht in de gehele wedstrijd één hoekschop nemen, Steenbergen kreeg er ongeveer 15 toebedeeld maar ook die bleven zonder verder gevaar.

Thuiswedstrijd tegen Kruiningen

Morgen – zaterdag 10 oktober – staat er voor v.v. Steenbergen een thuiswedstrijd op het programma tegen Kruiningen.
Een tegenstander die nog maar 2 keer in actie kwam, maar ook 2 keer wist te winnen en in die wedstrijden 0 tegengoals hoefde te incasseren.

Maar zoals eerder gezegd, de ene wedstrijd is de andere niet, dus spreken we de hoop uit dat Steenbergen in staat mag zijn zich tegen Kruiningen te herpakken.
De wedstrijd wordt gespeeld op het sportpark aan de Seringenlaan en begint om 15.15 uur.
Zoals iedereen zal weten, ook deze keer mogen er helaas nog geen toeschouwers aanwezig zijn i.v.m. de corona maatregelen die onze regering heeft moeten nemen.

Uitslagen en programma

Uitslagen senioren v.v. Steenbergen van zaterdag 3 en zondag 4 oktober: Waarde 1 - Steenbergen 1: 2-2; Yerseke 3 - Steenbergen 2: 0-2; Steenbergen 3- D.V.O.’60 3: 3-5; D.V.O.’60 2 - Steenbergen 4: 1-2; Steenbergen 5 - Seolto 4: 1-1; Steenbergen 6 - Bruse Boys 3: 0-1; De Fendert  2 dames - Steenbergen dames: afgelast; Steenbergen 2 zondag - Sc.Welberg 2 zondag: 5-2.

Programma senioren v.v. Steenbergen voor zaterdag 10 oktober: Steenbergen 1 - Kruiningen 1, aanvang 15.15 uur; Steenbergen 2 - M.Z.C.’11 3, aanvang 13.15 uur; Noad’67 2 - Steenbergen 3, aanvang 13.30 uur; Steenbergen 4 - V.V.C.’68 3, aanvang 15.15 uur; Prinsenland 6 - Steenbergen 5, aanvang 13.30 uur; Vosmeer 1 - Steenbergen 6, aanvang 14.30 uur; Steenbergen dames - Bruse Boys/Duiveland/SKNWK dames, aanvang 11.30 uur.

Programma voor zondag 11 oktober: Sc.Gastel 3 - Steenbergen 2 zondag, aanvang 12.00 uur