Na dit weekeinde tropisch warm

STEENBERGEN – Zaterdag trekt er een front over onze regio en dat lijkt zoals de zaken er nu voor staan, toch vrij actief te gaan worden. In de ochtend komt dat binnen aan zee en trekt dan al activerend oostwaarts. Op die passage kan het enige tijd gaan regenen of zijn een aantal regen- en onweersbuien mogelijk. Het front trekt in de namiddag snel landinwaarts waarna opklaringen doorbreken vanaf de kust. De maxima zitten dan vooraan de 20 graden, een beetje afhankelijk van hoe snel de opklaringen binnen lopen en hoe breed ze nog gaan uitvallen, maar veel meer dan 21 tot 23 graden zal het niet worden.

Zondag blijft het volledig droog. De buienkansen zijn dan verdwenen in de gemeente Steenbergen en we krijgen met een naar zuid draaiende wind weer iets warmere lucht binnen. De maxima liggen dan rond de 24 graden bij veel zon.

Dat loopt dan maandag uit op hitte. Een zuidelijke wind voert dan nog warmere lucht aan. De temperaturen schieten maandag al de hoogte in en pieken dan rond de 28 graden.  

Dinsdag noteren we zo goed als overal 30 graden en meer. Een zuidelijke wind voert erg warme lucht aan waarbij de maxima snel oplopen en het al gauw tropisch warm wordt.

Het vervolg op woensdag is onzeker. De kans is erg groot dat we ook dan nog 30 graden en meer noteren, maar alles zal afhangen van hoe snel en of een onweerachtige storing van het westen uit binnen zal lopen.

Voor hetzelfde geld hebben we dinsdagavond al afkoeling met buien of pas donderdag.

Weerspreuk: ” Ook in een zomer fijn, moet er af en toe gedonder zijn”.