Na 55 jaar is het goed geweest

DINTELOORD –  De bloemenman op de markt in Dinteloord stopt er mee. Na 55 jaar is het goed geweest en is het nu tijd voor thuis en zijn hobby’s.

‘Het is mooi geweest’

Iedere donderdagochtend staat Jan Verbeek, de bloemenman, met zijn kraam met bloemen op de markt in Dinteloord. “Ik doe dat al 55 jaar. In weer en wind. Ik kan mij niet herinneren of ik wel eens een donderdag heb overgeslagen” zegt Jan Verbeek terwijl hij een klant helpt.  Donderdag 17 december is zijn laatste dag in Dinteloord. De bloemenman houdt ermee op. “Het is mooi geweest. Maar ik zal mijn vaste klanten en mijn collega’s wel gaan missen. In de loop der jaren deel je ook lief en leed.” mijmert Jan Verbeek hardop. Tijdens de verkoop van bloemen trakteert hij de kleine kinderen en kleinkinderen van zijn klanten op een koekje. “Ja, zelfs als ze inmiddels de 20 zijn gepasseerd komen ze soms nog even een koekje halen.” vertelt Jan met een glimlach. “Altijd vriendelijk voor jong en oud.” memoreert mevrouw Hendriks, één van zijn vaste klanten. “Tis jammer dat hij weggaat.

‘Thuis en de hobby’s’

Jan Verbeek gaat zich niet vervelen. Hij houdt van zijn hobby’s. Zijn grootste hobby is zijn brommers. Het sleutelen eraan en het maken van tochten met andere brommer bezitters. “Je hebt toch geen brommer in de huiskamer staan” roept één van zijn klanten verbaasd. Vol trots laat Jan Verbeek de foto zien van de brommer in de huiskamer. “Zelf gehaald in Italië.” zegt hij vol trots. Ze zullen hem missen in Dinteloord, de bloemenman Jan Verbeek.

Tekst: Tineke Feskens  Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Beelden bij dit artikel