Muzikaal verhaal schoolorkest Gummarus voor de kleintjes

STEENBERGEN – Het schoolorkest van de Gummarus heeft vanmiddag vier speciale uitvoeringen ten beste gegeven voor de peuters van de basisschool en de peuters van Pippi. De kleintjes genoten van een muzikale voorstelling mét een verhaal, over Stijn die zijn stem kwijt was.

Marco Brok gaf vanuit het Volharding-project Spelenderwijs leiding aan het orkest en vertelster Sonja Verbeek, docent drama, zocht met de kinderen in attributen zoals een emmer, een doos en een trechter, naar de stem van Stijn. Op die manier leerden de jonge toehoorders hoe geluiden kunnen veranderen, als je bijvoorbeeld in een emmer praat.

Het schoolorkest van de Gummarus telt momenteel 25 leerlingen en staat volgens Marco Brok altijd open voor nieuwe leden, die met alle denkbare instrumenten welkom zijn om mee te spelen. Vanmiddag speelden er ook een aantal opa’s en oma’s van leerlingen mee.

Volwassenen die een band met de basisschool hebben, mogen namelijk ook aansluiten bij het orkest, dat de muzikale begeleiding verzorgt van zoveel mogelijk interne activiteiten, maar ook wel eens naar buiten treedt. ,,We gaan binnenkort ook naar een verzorgingshuis,’’ kondigde Brok aan.