Muziekspektakel van Lions Club bij ‘De Kaai’

STEENBERGEN – Lions Club Steenbergen en brasserie De Kaai slaan deze jaarmarkt hun handen ineen ten bate van de stichting ‘Jarige Job’. Dit is een stichting die zich inzet om kinderen  die normaliter hun verjaardag nooit kunnen vieren op deze dag niet alleen een cadeau te geven, maar ook een verjaardagsbox met daarin slingers, ballonnen en een traktatie voor op school. Uit onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau blijkt dat 60.000 kinderen in Nederland sociaal worden uitgesloten omdat ze opgroeien in armoede. Ze zitten niet op een sport, niet op muziekles, gaan niet mee met schooluitjes en vieren nooit hun verjaardag. ‘Jarige Job’ wil dit graag veranderen.

Om de stichting te kunnen ondersteunen hebben De Kaai en de Lions Club Steenbergen een muziekspektakel samengesteld waarvan zij stellen dat iedereen gelukkig wordt. “En mocht het onverhoopt gaan regenen, er is voor een overkapping gezorgd. Zó groot dat echt niemand nat hoeft te worden. Iedereen is welkom. Zorg dat je erbij bent”, aldus de organisatie.

Stevig programma

Ze hebben het volgende programma samengesteld: Op vrijdag 1 september begint om 17:00 uur: FRANK 0167. Dit staat voor FRiday Afternoon driNK. Het getal 0167 symboliseert deze gemeente door middel van het kengetal. “Een prima event om in een ongedwongen sfeer de werkweek af te sluiten, oude banden aan te halen of juist te verstevigen. Where business meets pleasure. Met tunes, fingerfood en drinks”, aldus de organisatoren. Of in gewoon nederlands: gezellig samenkomen met muziek, hapje en een drankje.

Vrijdagavond vanaf 20:30 uur treedt de band The Embassy op. Dit is een 7 koppige band met muziek voor iedereen. Het repertoire omvat jazz standards en eigen werk. Hun beeldschone zangeres Shehera Vega Sanchez blijkt een trekker, die “daarbij als geen ander hoe ze haar publiek moet entertainen”. Vervolgens komt de Greenlight Band op het podium. Dat gebeurt vanaf 22:30 uur. “Dit is een band met ‘star power’ en een hoog interactieve performance stijl. Daarvoor tekenen de frontvrouwen Veerle en Samantha. The Greenlight band is een moderne dance band en bestaat uit louter elite muzikanten”, aldus de aankondiging.

Steenbergse talenten

Zaterdag 2 september trapt DJ Wesley af met zomerse klanten. Dat gebeurt vanaf 14:00 uur. Tussen zijn optredens door zien we regelmatig de leden van popkoor ‘The Sparrows’ uit Steenbergen. Met muziek van Adele tot aan Justin Bieber toe.

Zaterdagavond gaat vanaf 21:00 uur onder het motto ‘Go fort he groupies’ de Steenbergse zangeres Caroline van Campenhout los samen met haar maatjes. Dit jaar trakteert ze het publiek op stevige pop-, maar vooral rockcovers.

Eigen werk en vervolgens blues

Zondag 3 september is er vanaf 12:00 uur een optreden van Flip de Nijs en Kees Hagens.

De ster van het geslaagde havenfeest eerder dit jaar krijgt muzikale begeleiding van een muziekvriend. Zij spelen vooral eigen werk, overgoten met een West-Brabants dialect.

Om 13.30 uur begint The Blues Train. Dit is een onlangs door Coos Salomons opgestart blues project, dat voert langs de moerassen van de Mississippi delta. The Blues Train beschouwt zich niet als de beste muzikale band van Nederland, maar misschien wel als de best optredende band.