Muziek en workshops trekken bezoekers naar open ochtend Podium

STEENBERGEN – Het was zaterdagochtend een gezellige inloop van ouders, kinderen en belangstellenden tijdens de open ochtend op brede school Het Podium. De vijf gebruikers van het gebouw – basisschool Maria Regina, Zo op het Podium kinderopvang, Puk op het Podium, LPS Breek4U en slagwerkschool Brok-, hadden hun beste beentje voorgezet om te laten zien wat ze gezamenlijk aan kinderen en ouders te bieden hebben.

Er was een grote verscheidenheid aan activiteiten georganiseerd. In de aula draaide het vooral om de muziek met optredens van het schoolorkest onder leiding van Claudia de Groen. Ook mochten de kinderen achter de slagwerkinstrumenten van Marco Brok plaatsnemen om zich uit te leven. In de klaslokalen waren verschillende presentaties.

Heel Holland bakt

Grote publiekstrekker was echter Manuela van der Heijden, bekend van haar deelname aan Heel Holland bakt. Kinderen hadden thuis hun uiterste best gedaan om een mooie en lekkere cup cake te bakken die Manuela vervolgens ging beoordelen. Ook kregen kleine bakkers in de dop ter plekke een lesje in hoe ze het beste de spuitzak kunnen hanteren. Aan het einde van de ochtend maakte directeur Eric Graafmans bekend wie de beste cup cakes hadden gemaakt. Op de eerste plek eindigde Rosie, die helaas haar prijs niet in ontvangst kon nemen vanwege een sportwedstrijd waar ze aanwezig moest zijn. De tweede plek was voor Levi en de derde prijs voor Fiene, waarvoor ze een deegroller als trofee en een prijsje mochten ontvangen.

Doorstroom

Directeur Graafmans toonde zich tevreden. “Het is gezellig druk; ik denk dat er inmiddels zo’n 200 bezoekers zijn geweest. Een dag als deze toont ook meteen aan hoeveel talent er aanwezig is op deze school”, zegt hij terwijl hij naar de jonge muzikanten wijst.

Ook bij Zo op het Podium Kinderopvang is het een komen en gaan van ouders. “We merken dat de vraag naar kinderopvang weer flink aan het toenemen is. We hebben vandaag alweer een baby mogen inschrijven. Voor de buitenschoolse opvang geldt vaak dat het een natuurlijk doorstroom is van de kleintjes die vervolgens hier naar de basisschool gaan”, vertelt Madeleine Philp, vestigingsmanager van Zo op het Podium kinderopvang. Dat is ook precies het speerpunt van Het Podium; omdat ze een integraal kind centrum zijn kunnen kinderen op één locatie worden opgevangen en verzorgd, en ze kunnen zich ontwikkelen. 

Tekst en foto’s: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl