Muziek en Poëzie tijdens Havenconcert Volharding Dinteloord

DINTELOORD – Het was woensdagavond een gezellig zuidelijk aandoend tafereel en wie niet beter wist waande zich even in mediterraan gebied. Maar de gesproken woorden waren toch echt Hollands en de muzikanten maakten deel uit van harmonie Volharding, die onder leiding van dirigent Joost van Gastel het Dinteloords publiek trakteerde op een Havenconcert.

De blokfluitgroep van Volharding opende het concert met “The Alarm Clock”. Best spannend voor de kleintjes, al die ogen die op hen waren gericht, maar ze sloegen zich er prima doorheen. Het eerste gedicht van die avond werd voorgedragen door burgemeester Ruud van den Belt. Hij loste een belofte in en declameerde de liedtekst van ‘Het tuinpad van mijn vader’, destijds gezongen door Wim Sonneveld en nu actueel omdat Sonneveld dit jaar honderd zou zijn geworden en om die reden extra aandacht krijgt.

Voordracht uit eigen werk

Er kwamen tijdens het concert meerdere dichters aan het woord. Agnes Huysmans, Marianne van de Slobbe, Ina Lokerse en Roland Bierkens droegen eigen werk voor. Ook Michael van de Hoeven trotseerde de afwachtende blikken en declameerde een kort maar krachtig gedicht. Het gesproken woord werd afgewisseld door een muzikaal repertoire van Volharding. Willy Wonka, Goodnight Saigon, What a Wonderful World, het Pink Panther Theme, Africa, Abbo Gold, een Doe Maar-medley en tot besluit Hollandse Hits.

Het verzamelde publiek genoot zichtbaar van de gemoedelijke sfeer, de hapjes van het mini-foodfestival en het heerlijke avondzonnetje.

Oproep voor nieuwe leden

Voor Volharding Dinteloord is het Havenconcert een aangename manier om de harmonie te presenteren. Dit in de hoop ook dat er nieuwe muzikanten warmlopen en zich aansluiten. Want de noodkreet die Volharding onlangs uitte was niet zomaar uit de lucht gegrepen. De Harmonie zit dringend verlegen om nieuwe leden en roept muzikale Dinteloorders op om zich aan te sluiten.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant