MUZA neemt stokje van Dinteloordse havenfeesten over

DINTELOORD – Na de succesvolle eerste editie van de havenfeesten in 2013 heeft de Stichting MUZA Dinteloord dit jaar het stokje overgenomen. De organisatie bedankt Herbert Strootman voor dit mooie initiatief en belooft haar uiterste best te doen er wederom een prachtig festijn van te maken.

Op donderdag 21, vrijdag 22 en zaterdag 23 augustus zal zodoende de eerste editie van het gratis toegankelijke ‘MUZA aan de haven’ plaatsvinden, met de bedoeling om er een jaarlijks terugkerend dorpsfeest van te maken. Muziek, gezelligheid en ontmoeting van oude en nieuwe bekenden staan centraal, helemaal in de traditie van de vroegere Muza.

Op het programma staan optredens van de solo-artiesten Marco Kanters en Andrew Dean, coverband Van Brenghe, nederpop van de formatie Branding (zie foto), maar ook niet talent zoals Carmel van Eijk krijgt de ruimte. De verdere muzikale omlijsting berust bij de Dinteloordse dh Mathijs Pluijgers.

Nadere informatie volgt op http://www.muza.nl, via deze website kunnen belangstellenden ook terecht met hun vragen of om zich aan te melden als vrijwilliger. Meer over ‘MUZA aan de haven’ is ook te vinden via http://www.facebook.com/Muzadinteloord

Geschiedenis MUZA

De oorspronkelijke MUZA (een afkorting van muziek en zang) ontstond in 1950 en bestond vroeger uit een openlucht van de plaatselijke harmonie, aangevuld met lokale en regionale artiesten. Het evenement groeide vooral in de jaren ’80 en ’90 uit tot een wijd en zijd bekend, driedaags muziekspektakel, dat steevast een bomvolle feesttent trok en waarbij tal van landelijk bekende artiesten optraden.

Vanaf het jaar 2000 kwam langzaam maar zeker de klad erin, door de concurrentie van soortgelijke (zij het vaak kleinere) festivals in de omgeving. In 2010 zag de organisatie zich, als gevolg van tegenvallende kaartverkoop, het terugtrekken van sponsoren en hoge boekingskosten genoodzaakt de 60ste editie van de MUZA af te blazen.

Het jubileum werd in 2011 alsnog gevierd, maar vanwege de financiële onhaalbaarheid werd in 2012 en 2013 opnieuw besloten de MUZA niet door te laten gaan.