Muza aan de Haven slaat goed aan

DINTELOORD – Druk kletsend liepen groepen Dinteloorders donderdag- en gisteravond in de richting van de havenkom. Daar worden dezer dagen voor de 62ste keer MUZA-feesten gehouden. Het is de tweede keer dat het muziekfeest in deze setting plaatsvindt.

Tegenvallende kaartverkoop, terugtrekkende sponsoren en hoge artiestenprijzen noopten Stichting MUZA enkele jaren geleden om het oorspronkelijke festijn te staken en naar een andere opzet te zoeken. De huidige vorm, Muza aan de Haven, blijkt goed bij de Dinteloorders aan te slaan. Door de gratis entree is het evenement voor velen aantrekkelijker geworden. Dat blijkt ook wel uit de bezoekersaantallen. Zo bezochten zeker 250 mensen het muziekfeest op donderdagavond. Gisteravond lag het bezoekersaantal nog hoger.

Volgens de organisatie is dat niet in de laatste plaats te danken aan de artiesten. Het publiek was met name enthousiast over The Royals. Ook de pop/coverband DeVrn kreeg positieve reacties. De organisatie verwacht vanavond de meeste bezoekers te ontvangen. Dan zijn er o.a. optredens van Plein 13 en zanger Jeroen van Zelst.