‘Muza aan de Haven’ in Dinteloord

DINTELOORD – Op het havenplein in Dinteloord vindt van donderdag 1 tot en met zaterdag 3 september, ter afsluiting van de zomervakantie, weer het muziekfestijn ‘Muza aan de Haven’ plaats. Stichting Muza heeft er in samenwerking met café Havenzicht alles aan gedaan om het publiek een aantrekkelijk én gratis toegankelijk programma voor te schotelen.

Het evenement begint donderdagavond met een optreden van de vijfkoppige rock-coverband Frontaal en dat is zeker niet de eerste de beste, want deze formatie stond al eens in het voorprogramma van gerenommeerde groepen zoals de Golden Earring, Rowwen Hèze, Di-rect, Kane, Krezip, Band Zonder Banaan en The Stones.

Ook jazz- en soulzangeres Meike van der Veer betreedt donderdagavond het podium. Zij was finaliste bij de eerste editie van The Voice en heeft daarna flink aan de weg getimmerd. Zo speelde deze ‘powervrouw met een dijk van een stem’ tot vier keer toe een volle Heineken Music Hall plat. Momenteel werkt ze aan haar eerste eigen album.

The Royals en Bart Brandjes

Vrijdagavond kunnen de bezoekers van ‘Muza aan de Haven’ zich laven aan de klanken van The Royals, die ook vorig jaar al te gast waren in Dinteloord en een lust voor het oor zijn. Niet voor niets hebben o.a. Hans Dulfer, Trijntje Oosterhuis, Alain Clark en Guus Meeuwis gebruik gemaakt van de diensten van deze kwalitatief uitmuntende profband.

Daarnaast heeft de organisatie ook nog een zanger van topniveau gestrikt voor deze avond, in de persoon van Bart Brandjes, die al op jonge leeftijd naam maakte als drummer en vocalist. Heel zijn leven staat in het teken van de muziek. In 2012 toog hij naar Los Angeles, om daar samen met de wereldvermaarde producer Paul Brown zijn eerste album ‘Real Life’ op te nemen. Brandjes brengt een combinatie van soepele jazz en soul, afgewisseld met heerlijke rocknummers en weet het publiek met zijn geweldige performance altijd te raken.

‘Mannûh van Gastel’ en Patrick van Veen

Het slotakkoord komt zaterdagavond van de ‘Mannûh van Gastel’,  een gelegenheidsband van doorgewinterde rasartiesten die zijn oorsprong vindt in het naburige Oud-Gastel, maar ook van Patrick van Veen. Het muzikale talent van deze zanger werd ontdekt bij zijn lokale voetbalclub in Amsterdam, waarna hij al snel furore maakte, twee singles uitbracht en zijn eigen dinershow heeft in het Almeerse Chez Alexander.

Tussen alle optredens door verzorgt de Dinteloordse dj Mathijs Pluygers de muziek tijdens ‘Muza aan de Haven’, dat elke avond om 20.00 uur begint.

Foto’s Jurriën Star