Muza aan de Haven in Dinteloord

DINTELOORD – Na de succesvolle eerste editie van vorig jaar, krijgt Muza aan de Haven op donderdag 27, vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus een vervolg. Laagdrempeligheid, gezelligheid en goede muziek zijn de drie pijlers van het evenement, waarmee de organisatie in het laatste weekeinde van de zomervakantie hoopt zoveel mogelijk Dinteloorders en publiek uit omliggende plaatsen naar de havenkom van het dorp te lokken, zodat iedereen weer gezellig bij kan kletsen, onder het genot van een drankje en een gevarieerd programma.

In 2011 vonden de legendarische Muzafeesten voor de zestigste en laatste keer op grootschalige wijze plaats, evenals in 2010 besloot de organisatie in 2012 en 2013 om pas op de plaats te maken, maar in 2014 dienden zich een nieuwe optie aan. Hotel De Beurs had een jaar eerder het Open Haven Festijn op poten gezet, maar ging vervolgens failliet.

,,Toen hebben wij het concept min of meer overgenomen,’’ vertelt secretaris Melchior van Slobbe van de Stichting Muza, tevens presentator van wat werd omgedoopt tot Muza aan de Haven. ,,Gezelligheid staat voorop en we willen goede muziek bieden, maar tegen een voor ons betaalbare prijs, zodat we geen entree hoeven te heffen maar de bezoekers toch kwaliteit kunnen bieden.’’

Feest gegarandeerd

Het bestuur en de medewerkers van de Stichting Muza – die haar inkomsten haalt uit sponsoring en het verpachten van de horeca aan café Havenzicht – kijken met grote tevredenheid terug op de eerste editie, die ondanks tegenvallende weersomstandigheden als een succesvolle ‘doorstart’ de geschiedenisboeken inging.

Ten opzichte van vorig jaar is de opzet wel weer iets gewijzigd, met als voornaamste verschil dat de activiteiten zich alleen nog maar in de avonduren afspelen. Telkens van 20.00 tot 01.00 uur, met als vaste afsluiter de Dinteloordse dj Mathijs Pluygers. ,,Feest gegarandeerd dus!’’, stelt Van Slobbe.

Programma

Maar dat zal sowieso wel lukken, verwacht hij, gelet op de gecontracteerde artiesten, met om te beginnen op donderdag 27 augustus optredens van The Royals en zanger MIES. Soul, pop en rock slaan die avond de klok bij Muza aan de Haven, waarbij vrijdag 28 augustus de (cover)band DeVrn (on tour) en Andrew Dean, oftewel ‘The Party Machine’ het podium betreden. ,,Een sfeermaker pur sang, die het publiek perfect kan ‘bespelen’,’’ aldus Van Slobbe.

Zaterdag 29 augustus komt de coverband Plein 13 danceclassics en hedendaagse hits spelen en staat ook zanger Jeroen van Zelst op de planken.

Ter promotie van de festiviteiten heeft de organisatie onlangs huis aan huis in de Dinteloord een programmaboekje verspreid, is de website helemaal up to date gemaakt en wordt ook via Facebook geprobeerd om Muza aan de Haven onder de aandacht van een zo groot mogelijk publiek te brengen.

Nadere informatie is te vinden via www.muza.nl en wie op Facebook zoekt naar muza komt meteen de pagina van de stichting tegen.