Mrs Universe opent dancefeest ten bate van KWF in Studio 54

STEENBERGEN – Het is misschien niet de handigste datum, hartje zomer en op een doordeweekse avond, maar toch hopen de organisatoren van Dance 2 Fight Cancer morgen (dinsdag 30 juli) op een volle bak in Studio 54 op de Markt. ,,We wilden per se vasthouden aan de verjaardag van Ruud, alias Miss Teddy Pedigree Paul,’’ legt Eva van Laerhoven uit.

De Steenbergse nam enkele maanden geleden het voortouw om een dancefeest op poten te zetten ten bate van KWF. Dit naar aanleiding van een Facebook-oproep van ‘Miss Teddy’, die in januari op slechts 32-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van lymfeklierkanker, worden in heel Nederland activiteiten gehouden voor hetzelfde goede doel. Alsook ter nagedachtenis aan Ruud natuurlijk.

,,Zo’n verhaal als dat van Ruud raakt iedereen wel op de één of andere manier, ook al heb je hem niet persoonlijk gekend. Vrienden van mij waren wel met hem bevriend, zodoende ben ik het gaan volgen,’’ stelt Eva, die bij de organisatie van de hardstyle- en oldschool danceparty steun heeft gekregen van haar man Peter, Elien Slokkers, Mike Terpstra en eigenaar Clenn Jansen van Studio 54.

Daar geven dinsdagavond – van negen uur ’s avonds tot twee uur ’s nachts – de dj’s Jamy Treble, Mara Salva, Mad Mike, Cold Case, Falcon en Rob acte de presence, evenals mc O-Boy. ,,Zij werken allemaal belangenloos mee en dat geldt ook voor Studio 54, zodat de volledige opbrengst ten goede komt aan KWF,’’ aldus Eva. Het café staat bovendien een percentage van de omzet af.

,,Tegen betaling wil ik ook wel ingaan op verzoekjes vanuit het publiek hoor, mits die binnen de muziekstijl van het feest passen natuurlijk,’’ oppert dj Mad Mike. ,,Goede kans dat ook de andere dj’s dat gaan doen.’’

Mrs. Universe

Ter verhoging van de feestvreugde en ook weer om extra geld voor het goede doel in te zamelen, worden er shotjes verkocht in de vorm van een injectienaald. Dat gebeurt door Bizzboys uit Den Bosch, een entertainmentbedrijf dat zich landelijk inzet voor Dance 2 Fight Cancer.

De kaartverkoop voor het feest in Steenbergen verloopt volgens de leden van de organisatie voorspoedig. Er is maximaal ruimte voor 200 bezoekers, de entree (minimumleeftijd 18 jaar) bedraagt 10 euro per persoon. Wie van tevoren zeker wil zijn van een toegangsbewijs, kan terecht bij Studio 54, of mailen naar dance2fightcancer@hotmail.com

,,We hopen uiteraard op een zo hoog mogelijk bedrag,’’ besluit Eva, die voor de overhandiging van de cheque Mrs. Universe Nederland 2013 (Dominique) heeft weten te strikken. Zij komt daarvoor woensdag 31 juli naar Steenbergen, maar is morgenavond ook al van de partij om de danceparty officieel te openen.

Foto: Vlnr. Elien Slokkers, Mike Terpstra (dj Mad Mike), Clenn Jansen, Eva van Laerhoven en Peter van Laerhoven voor Studio 54, waar zij dinsdag 30 juli – onder de noemer Dance 2 Fight Cancer – zoveel mogelijk geld hopen in te zamelen voor KWF.