Motie Gewoon Lokaal!: Drukte bij milieustraat checken met webcam

STEENBERGEN –Vanuit je luie stoel thuis kunnen zien hoe druk het is bij de milieustraat. Volgens Jan Veraart van Gewoon Lokaal! kan een webcam bij de toegang van de milieustraat bijdragen aan het spreiden van de drukte en daarmee het verkorten van de wachttijden bij de slagboom. Vanavond dient hij tijdens de besluitvormende vergadering een motie in om het gebruik van de webcam te laten onderzoeken.

Tijdens de oordeelvormende vergadering van 9 juni jongstleden opperde het raadslid het idee al tijdens het vragenhalfuurtje. Het is geen Veraart ‘original’, want in de milieustraten van Breda, Oosterhout en Eindhoven wordt er al gebruik van gemaakt. Buurgemeente Moerdijk begint er binnenkort mee.  

De gedachte is dat de inwoner die met een karretje vuil naar de milieustraat wil vertrekken eerst thuis even checkt hoe het met de drukte aan de poort is gesteld. “De afstanden in onze gemeente zijn best behoorlijk. Dus als je voordat je vanuit de Wildenhoek in Kruisland vertrekt via de webcam ziet dat er een file staat voor de slagboom, dan kun je besluiten nog even te wachten.”

Tijdens de oordeelvormende vergadering had wethouder Baartmans haar twijfels over het gebruik van de webcam vanuit privacyoverwegingen, maar dat is volgens Veraart niet aan de orde. “De webcam wordt zo ingesteld dat je alleen kunt zien of er al dan niet veel auto’s staan. Gezichten zullen niet herkenbaar zijn.”

De motie draagt het college op om de webcam te betrekken bij het onderzoek naar het beter toegankelijk en bereikbaar maken van de milieustraat. Veraart: “Het is misschien een stuk goedkoper en net zo effectief als een verruiming. Misschien kunnen we het ook allebei doen. Het is echt een stukje klantgericht werken.”

Foto: archief Steenbergse Courant

Beelden bij dit artikel