Moterboot Club graag te gast in Steenbergse haven

STEENBERGEN – Op doorreis naar Zeeland meerden zeventien boten, met het dubbele aantal opvarenden, van de Koninklijke Nederlandse Motorboot Club gisteren aan in de jachthaven van Steenbergen, die sinds de laatste keer dat de KNMC hier te gast was een forse gedaanteverwisseling onderging. ,,Het ziet er gelikt uit,’’ constateerden de deelnemers aan de zogeheten Mosseltocht, onder aanvoering van Jack van Gent en Leo Heijmans.

Laatstgenoemde probeert er, als ingezetene van onze gemeente, altijd voor te zorgen dat de KNMC tijdens vaartochten in Zuid(west) Nederland een bezoek brengt aan Steenbergen. ,,We worden hier altijd erg gastvrij ontvangen en nu de haven helemaal vernieuwd is, was het helemaal de moeite waard om weer eens aan te meren.’’

Gisteravond bracht het gezelschap, voornamelijk bestaande uit gepensioneerde ondernemers uit alle windstreken van ons land, ook nog een bezoek aan pannenkoekenboerderij De Uitwijk in De Heen en vanmorgen werd koers gezet richting Sint Annaland.

De toertocht duurt nog tot en met komende zondag en voert de watersportliefhebbers – die vrijdag in Drimmelen vertrokken – onder meer langs Yerseke, Zierikzee, Veere en Middelburg. Elke dag staat er een andere activiteit op het programma, zoals bezoekjes aan het Watersnoodmuseum en een jachtwerf, een wijnproeverij en niet te vergeten een mosselmaaltijd.