Morgen – vrijdag – open dag bij biologisch pluimveebedrijf Verbeek

STEENBERGEN –Morgenmiddag en -avond – vrijdag 1 september – kunnen belangstellenden een kijkje nemen bij het vernieuwde biologische pluimveebedrijf van de familie Verbeek aan de Kruislandsedijk 1a (net na de kruising met de Boonhil aan de linkerzijde van de weg).

Dit bedrijf is als pluimveehouderij sinds 1999 actief en besloot ruim een jaar geleden definitief om als biologisch pluimveebedrijf verder te willen gaan. Vanaf februari is gestart met een grootschalige interne verbouwing van de stallen en vanaf 8 september zullen 18.000 witte kippen in een bijzonder ‘volière’-systeem de nieuwe stal gaan bevolken.

Uitloopweiden en volièrestal 

Een jaar geleden is overigens reeds gestart met het biologisch bewerken van de uitloopweiden en werden deze ingedeeld in zes zones. Die zes zones hebben aansluiting op de zes compartimenten waaruit de nieuwe stal bestaat. In elke compartiment worden 3.000 kippen gehuisvest. De stal is voorzien van een bijzonder nestkastsysteem, voer- en watervoorzieningen, waarbij de aansturing via een speciaal computersysteem gebeurt.

Tussen 15:00 en 20:00 uur

Inmiddels is de inrichting afgerond en voor de nieuwe ‘koppels’ kippen er een onderkomen krijgen is er een mogelijkheid voor bezichtiging. Dat kan vrijdagmiddag vanaf 15:00 uur tot vrijdagavond 20:00 uur.

Volgende week wordt de nieuwe stal vervolgens geheel ontsmet en dan komen de nieuwe kippen.