Morgen :Twaalfde stratenloop Diomedon op nieuw parcours

STEENBERGEN – Morgenavond, Dinsdagavond 27 augustus, organiseert Diomedon voor de twaalfde maal op rij de stratenloop. Normaliter gebeurt dit op de Welberg en wordt gebruik gemaakt van gemeenschapshuis De Vaert. Vanwege een verbouwing is dat nu niet mogelijk en daarom wordt uitgeweken naar het sportpark aan de Seringenlaan. Daarmee is ook het probleem voor bewoners van Welberg opgelost en hoeft een flink deel van de dorpskern niet langer te worden afgesloten.

Op het sportpark laat wethouder sportzaken Esther Prent het startschot klinken. Dat gebeurt om 19:30 uur voor de start van de tien kilometer, terwijl enkele minuten daarna de vijf kilometer van start gaat. En wanneer de lopers de atletiekbaan van Diomedon op het sportpark verlaten hebben, wordt daar een 1200 meter-loop voor de jeugd gehouden.

Het nieuwe parcours

De 5 en de 10 km gaan vanaf het sportpark over de Seringenlaan naar de voormalige Veiling aan de Brooijmansdreef, via de rotonde Zuid over het fietspad langs de rondweg naar de Wipstraat. Daar slaat de 5 kilometer 3 maal linksaf en komt dan zo via de Molenweg en Seringenlaan weer op het sportpark.
De 10 km steekt de Wipstraat rechtover en vervolgt het fietspad langs de rondweg, gaat bij de rotonde Noord naar de Krommeweg en loopt via het Cromwiel, Oranjebolwerk en Middenwal / Frederiksbolwerk naar de Nassaulaan. Via de rotonde Noord gaat het vervolgens weer helemaal terug naar het bruggetje bij de Seringenlaan en dan naar het sportpark.