vrijdag 8 februari 2019, 14:00

Mooie winst voor Tafeltennisclub Steenbergen

De eerste wedstrijd van de najaar competitie is T.C.S.1 goed van start gegaan. Beide broers, Ronald en John Minkman, zorgden voor dat mooie resultaat en verzamelden samen zes punten. Uitgezonderd in het begin gingen de meeste sets zonder moeite. Tegenstander Belcrum nam toen zelfs een 2-1 voorsprong doordat John Minkman en Dave van Broekhoven een set moesten afstaan. Daarna was John weer scherp en moest alleen Dave nog het hoofd buigen.  Doordat de broers  samen het dubbel wisten te winnen scoorden de T.C.S.-ers zes winstpartijen en dat leverde een 4-6 eindstand op.

Voor het tweede en derde team, van T.C.S. verliep de start echter minder goed. Bij T.C.S. 2 moest Mark van Waterschoot door ziekte verstek laten gaan en verscheen in Terheijden een gehandicapt team achter tafel. Wel leverde het flink tegenstand, het merendeel van de sets vroeg een verlenging met een vierde of vijfde game. Daarbij was het geluk op de hand van de TIOS-spelers, zij scoorden set op set. Pas in de eindfase slaagde Paul Kil er in een set op zijn naam te brengen. De 9-1 nederlaag was, na de promotie eind 2018, dan ook een tegenvaller. Ook bij het gepromoveerde T.C.S. 3 liep het deze keer niet goed. In de beginfase bood men Die Meede 8 flink tegenstand, maar ook hier was Vrouwe Fortuna op de hand van de thuisclub. Uiteindelijk slaagde men er niet in een tegenpunt te scoren. De 10-0 eindstand was echter flink geflatteerd.

Programma

Komend weekend spelen alle drie de T.C.S.-teams een thuiswedstrijd. T.C.S. 1 ontmoet Tanaka 3 en dat belooft spannend te worden. Beide teams hebben hun eerste wedstrijd met 6-4 gewonnen en hebben elkaar al meerdere malen ontmoet.
Het programma voor vrijdag 8 februari luidt: T.C.S.  1 - Tanaka  3 (Etten-Leur); T.C.S.  2 - Rally  3 (Wijk en Aalburg); T.C.S.  3 - Belcrum 12 (Breda).