Afbeelding
zaterdag 8 september 2018, 08:00

Mooie bekerwinst v.v. Steenbergen op zaterdag 3e klasser WHS

Steenbergen - WHS      4-1

Uiteindelijk werd er vrij ruim en dik  verdient gewonnen van zaterdag 3e klasser WHS uit St.Annaland,  maar wie de eerste 45 minuten van deze eerste bekerwedstrijd van het eerste elftal  van v.v. Steenbergen heeft gezien zal dit niet hebben verwacht.Zowel Steenbergen als WHS bakten er de eerste helft niet veel van, hoewel Steenbergen gaande de wedstrijd wel een licht overwicht kreeg. WHS kwam echter rond het kwartier op voorsprong. Een ingreep binnen de 16 door aanvoerder Jeroen Augustijn werd door de scheidsrechter bestraft met een strafschop , waartegen doelman Joost van de Ree geen antwoord had (0-1) .

Achteraf bekeken was dat de enige echte kans voor de tegenvallende Zeeuwse ploeg , want behoudens een 2-tal ingrepen in het vervolg van de eerste helft,  behoefde de Steenbergse doelman maar weinig in te grijpen.
Steenbergen kreeg enkele kansjes via Marvin Braat en nieuwkomer Tom van Riesen maar over het geheel genomen werd er veel te weinig gecreëerd. Toch wisten de blauw witten nog voor de thee op gelijke hoogte te komen. Een goed schot van Remco van de Riet werd in eerste instantie nog gekeerd door de WHS doelman maar Tom van Riesen was er als de kippen bij om de rebound te benutten ( 1-1) .

Strijdbaar

De 2e helft gaf een veel strijdbaarder en gedreven Steenbergen te zien. Stijn Baarendse was in de 6e minuut al heel dicht bij een doelpunt toen zijn prima vrije trap via de WHS doelman en de paal nog net voor de lijn kon worden gered maar twee minuten later was de voorsprong er wel. Het was toen Marvin Braat die een voorzet van Tom  van Riesen binnen knalde. (2-1)
En weer 2 minuten later was het weer raak. Nu was het Remco van de Riet die uitstekend reageerde op een voorzet van Stijn Baarendse en dat betekende een 3-1 voorsprong.

In de 17e minuut moest een speler van WHS zijn doelman assisteren door een kopbal van Remco van de Riet van de lijn de koppen maar 5 minuten later werd de 4e Steenbergse treffer dan wel gescoord.
Een duwfout op Bart Heshof in het strafschopgebied van WHS leverde Steenbergen een strafschop op welke door Remco van de Riet onhoudbaar werd ingeschoten, ( 4-1).
Een schot van Marvin Braat op aangeven van Enzo den Haak beroerde even later de lat en ook in de laatste periode van de 2e helft kreeg Steenbergen nog diverse mogelijkheden de score op te voeren.
Er werd echter enkele keren te gehaast gehandeld waardoor die kansen niet werden benut.
De 4-1 overwinning kwam vervolgens niet meer in gevaar, hetgeen dus een goede start betekend van de poule wedstrijden voor de bekerkompetitie .

Morgen uitwedstrijd

Morgen, zaterdag 8 september , speelt Steenbergen in Halsteren de 2e bekerwedstrijd tegen zaterdag 4e klasser VVC’68. VVC’68 wist zijn eerste bekerwedstrijd eveneens in een 4-1 overwinning om te zetten tegen  Lepelstraatse Boys uit Lepelstraat.
Mocht Steenbergen deze wedstrijd dus in winst weten om te zetten dan wordt een grote stap gezet richting poule winst. De wedstrijd in Halsteren begint om 14.30 uur .

Uitslagen senioren v.v. Steenbergen van zaterdag 1 en zondag 2 september (bekerwedstrijden): Steenbergen 2 zaterdag - Kogelvangers 2 zaterdag: 3-0; Steenbergen 3 zaterdag - Oranje Blauw ‘14 1: 3-3; WHS 3 zaterdag - Steenbergen 4 zaterdag: niet gespeeld.
Steenbergen 1  - WHS: 4-1; Roosendaal 3 - Steenbergen 2: 2-4; Steenbergen 3 - Fc.Dordrechts amateurs 2: 3-3; Steenbergen dames - Dosko dames: 7-0.

Bekerprogramma senioren v.v. Steenbergen voor zaterdag 8 september: VVC’68 1 - Steenbergen 1: aanvang 14.30 uur.
Dosko2 zaterdag - Steenbergen 2 zaterdag: aanvang 12.00 uur; Halsteren 6 zaterdag - Steenbergen 3 zaterdag: aanvang 15.00 uur;  Steenbergen 4 zaterdag - Duiveland 3 zaterdag: aanvang 15.00 uur.

Bekerprogramma senioren v.v.Steenbergen voor zondag 9 september: Steenbergen 2 - Zeelandia Middelburg 3: aanvang 11.30 uur; ZBC’97 2 - Steenbergen 3: aanvang 12.00 uur; NVS dames - Steenbergen dames: aanvang 12.00 uur.

Door: John Rommers