Monique van der Blom verlaat gemeenteraad Steenbergen

Raadslid Monique van der Blom (Gewoon Lokaal!) verlaat eind deze maand de Steenbergse gemeenteraad. Zij komt namelijk bij de gemeente Steenbergen in dienst als communicatie-adviseur en dat is (wettelijk) niet te verenigen met het raadslidmaatschap. Haar zetel wordt ingenomen door de volgende persoon op de kieslijst van Gewoon Lokaal!: Gerda van Caam-van Agtmaal.

Monique van der Blom is communicatieadviseur, opgegroeid in Steenbergen en woont op Notendaal. Een vacature in haar vakgebied én bij de gemeente Steenbergen was voor haar een kans: “Ik zit nu in mijn tweede periode als raadslid, maar in mijn nieuwe rol als communicatieadviseur kan ik juist ook veel voor Steenbergen en haar inwoners betekenen. Mensen betrekken bij wat de gemeente doet en hen goed informeren over plannen en projecten zie ik als een uitdaging, waar ik bovendien mijn passie voor Steenbergen in kwijt kan. Ik geef het stokje dan ook graag door aan Gerda, die dit met veel enthousiasme aanpakt”, zo verklaart Van der Blom.

Installatie nieuw raadsid

De installatie van Gerda van Caam-van Agtmaal in de gemeenteraad vindt plaats in de besluitvormende raadsvergadering van 27 juni. Van Caam is moeder en oma, opgegroeid in Dinteloord, maar ze woont al jaren in Steenbergen-Zuid. Als vrijwillig, zelfstandig budgetcoach zet zij zich in voor Steenbergenaren met financiële problemen. ”Ik vind het belangrijk om deze mensen een stem te geven, door te luisteren en actie te ondernemen. Want hoe sneller iemand uit de geldproblemen is hoe beter. Ik ga als raadslid dan ook mijn steentje bijdragen aan het minimabeleid in onze gemeente”.