Mona Keijzer bij officiële opening lovend over Reginahof

STEENBERGEN – ,,Zo’n project valt of staat met mensen die buiten de gebaande paden durven te denken. Jullie hebben het hier geweldig voor elkaar, ik wens jullie dan ook veel geluk en voorspoed. Dít is de toekomst.’’ Lovende woorden sprak Tweede Kamerlid Mona Keijzer van het CDA vanmiddag bij de officiële opening van de Reginahof, die zij samen met de bewoners verrichtte.

De vice-lijsttrekker van de christendemocraten complimenteerde de initiatiefnemers, de ondernemersechtparen Heijnen en Gorissen, die van de vroegere basisschool Maria Regina een bijzonder woonoord voor ouderen hebben gemaakt: hét alternatief voor de traditionele verzorgingscentra, aldus wethouder Cor van Geel, die zijn waardering evenmin onder stoelen of banken stak.

In de Reginahof wordt, waar nodig, zorg op maat geleverd. Belangrijkste gedachte achter het project is echter dat ouderen er enerzijds op zichzelf kunnen zijn, maar tegelijkertijd samen een huishouden vormen, waardoor zij nooit eenzaam (hoeven te) zijn en hun zelfredzaamheid wordt gestimuleerd.

,,In de Reginahof kun je onbezorgd oud worden, in een prachtig, duurzaam verbouwd pand, met een schitterend uitzicht, dichtbij alle voorzieningen, met gastvrouwen in plaats van verplegend personeel,’’ stelde René Heijnen, met dank aan alle betrokken partijen, zoals de gemeente Steenbergen, ‘Samen Thuis met Aandacht’, ’t R@velijn en het Kellebeekcollege, het Care Innovation Centre Roosendaal, alle bedrijven die meewerkten aan de renovatie van de voormalige school, maar ook de buurtbewoners.

Aan Mona Keijzer vroeg hij om Steenbergen eens in positieve zin te noemen als de televisiecamera’s op haar gericht zijn. ,,Dat kunnen we na alle negatieve publiciteit wel gebruiken.’’ De CDA-politica beloofde dit en toonde zich vervolgens nog meer onder de indruk van de Reginahof toen zij binnen uitgebreid werd rondgeleid.