Mogelijk ‘Summersale’ in winkelhart van Steenbergen

STEENBERGEN – Wethouder Wilma Baartmans onderzoekt op verzoek van ondernemersvereniging Ons Steenbergen de mogelijkheid om een ‘Summersale’ te houden in het stadshart van Steenbergen. Die zou dan op vrijdag 3 september en zaterdag 4 september plaatsvinden. Het idee komt van Michiel de Doelder vanuit de evenementen commissie van Ons Steenbergen. Voorwaarde is wel dat er toestemming komt om de kramen bij de betreffende ondernemers voor de deur te zetten.

Ondernemers in het stadshart krijgen via Ons Steenbergen een kraam beschikbaar gesteld. Ze kunnen die gebruiken om aantrekkelijk geprijsde artikelen in de Summersale aan te bieden. Maar ook is het bijvoorbeeld mogelijk om een vereniging te benaderen die dan de kans krijgt om zich te promoten.

Akkoord nodig over plaatsing kramen

Wethouder Baartmans heeft deze middag met de initiatiefnemer en vertegenwoordigers van het jaarmarktcomité rond de tafel gezeten. Want hoewel het initiatief beslist niet mag worden gezien als vervanger voor de jaarmarkt, voor de summersale wordt wel gebruik gemaakt van de vergunning die voor het jaarmarktcomité gereedligt. Wanneer de bevoegde instanties akkoord zijn met de gewenste kraamplaatsing, kan deze vergunning daarop worden aangepast. Morgen of uiterlijk zaterdagochtend voor 10:00 uur moet er duidelijkheid komen of dat akkoord er is. Komt dat er niet, dan wordt het initiatief afgeblazen.
[ door Peter Vermeulen ]